У Рівному в сервісному центрі представники військкомату вручали повістки чоловікам

У Рівному на території сервісного центру МВС помітили співробітників військкомату. 

Ролик опублікували у спільноті "Рівне-1283".

Користувачів соцмереж схвилювала ймовірність того, що під час реєстрації авто військовозобов`язані можуть отримати повістки.

Журналісти "Рівне Медіа" дізнались, чи дійсно у сервісному центрі Рівного співробітники військкомату видавали повістки.

Зокрема, цей факт підтвердили у пресслужбі сервісного центру МВС у Рівному.

"Так, справді, представники військкомату у сервісному центрі міста Рівне бувають. У них є певний графік, за яким вони приходять у сервісний центр МВС. Також вони видають повістки для медичного огляду і уточнюють військово-облікові дані особи", - зазначила речниця сервісного центру МВС Рівненщини Ярослава Княжицька.

За її словами, для працівників військкомату виділяють окреме місце, де вони займаються своєю діяльністю. Вони приходять не щодня, а за власним графіком.

Видачу повісток у сервісному центрі підтвердили і у пресслужбі військкомату.

"Дійсно, таке було. Там було дуже багато громадян призовного віку, тобто 18-60 років, які підлягають загальній мобілізації. Приїжджали представники Рівненського міського ТЦК та СП і після перевірки документів вручали повістки", - зазначає речниця Рівненського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки Тетяна Камерістова.

До слова, повістку можна отримати будь-де - на вулиці, на робочому місці, вдома, на блокпостах. Ніде в законі не зазначено, в якому місці можуть вручати повістку. 

Для того, щоб вручити повістку, спочатку треба встановити особу, якій вона вручається. У воєнний час потрібно завжди носити з собою документи і надавати для перевірки уповноваженій особі. На підставі документу, що посвідчує особу, і виписується повістка. 

 

Читайте також