У Рівному в ЦНАПі вже можна отримати сертифікат про вакцинацію: як це зробити

У Рівному нині майже 40 тисяч людей пройшли повний курс вакцинації. Отримати сертифікат вони можуть через застосунок Дія або ж звернувшись до сімейного лікаря чи закладу охорони здоров'я, в якому заключено декларацію про медичне обслуговування.

Остання послуга призвела до масового скупчення людей у коридорах центрів первинної медико-санітарної допомоги. Про це ми писали тут: «Коридори чорні»: чи чекати в Рівному окремого пункту видачі COVID-сертифікатів

Від сьогодні цей документ видають у трьох закладах немедичного спрямування, щоби мінімізувати контакти хворих та здорових людей.

Нові точки видачі запрацювали в ЦНАПі, Текстильнику та Епіцентрі. За кожним зі згаданих закладів закріплено певний ЦПМСД.

Так, рівнянам, у яких декларація укладена із лікарем із поліклініки на «Північному», потрібно йти у Текстильник, із «Центрального» - у ЦНАП, а з «Ювілейного» - у «Епіцентр».

До прикладу, у ЦНАП можна онлайн записатися в електронну чергу та прийти в зазначений час. Видача сертифікату про вакцинацію підключена до системи керування чергою ЦНАПу, тож у будь-якому випадку потрібно брати талон.

Сьогодні тут видаватимуть сертифікати до 16-ї години, а від завтра - з з 10:00 до 16:00.

За перших 40 хвилин роботи цієї послуги, в ЦНАПі видали 3 сертифікати. Черг, як було у поліклініці, станом на 13-ту годину, не було.

Читайте також