У Рівному вчили надавати домедичну допомогу (ФОТО)

До Всесвітнього Дня здоров'я, який відбувається 7 квітня, у Рівному в холі КНП «ЦПМСД «Центральний» РМР вчили надавати домедичну допомогу при інсульті, інфаркті, при перекритті дихальних шляхів та вдавленні, проводити серцевого-легеневу реанімацію дорослого, знатимуть, як допомогти перехожому при судомних нападах. Тренінг проводила голова ГО "Рівне ТАКМЕД" Тетяна Воронцова.

"Ми націлюємо наших пацієнтів на здоровий спосіб життя, на профілактику захворювань, не займатися самолікуванням, а обов'язково йти до свого лікаря та отримувати правильну медичну допомогу. Та якщо вже стається якийсь невідкладний стан, то щоб наші пацієнти знали, як допомогти до приїзду медиків. Тренер зараз буде показувати, як надати невідкладну медичну допомогу до приїзду лікарів, якщо є ризик інфаркту, інсульту, якщо пацієнт вдавився, якщо кровотечі. Розраховуємо на пацієнтів, які сьогодні прийдуть сюди", - розповіла начальник управління інформаційно-аналітичного центру управління охорони здоров'я Рівного Валентина Опанасик.

Також у холі поліклініки сьогодні зранку можна було виміряти артеріальний тиск, рівень цукру в крові та індекс маси тіла.

Читайте також