У Рівному ведеться боротьба за дитячий садочок (ВІДЕО)

кадр з відео

В апеляційному суді Рівного відбулося засідання у справі повернення до міської казни суми у 8 мільйонів гривень. Ініціатором судового розгляду став лідер опозиції у міській раді Роман Стасюк. Саме він звернувся до правоохоронців аби ті, допомогли захистити кошти громади, які планувала виділити міська влала для приватного університету через недобудоване приміщення на вулиці Коновальця. 

Повернути місту дитячий садочок на Коновальця і врятувати скарбницю міста від необґрунтованих витрат. З такими вимогами до апеляційного суду сьогодні прийшли десятки активістів. Ініціатор цього судового розгляду, лідер опозиції у міський раді Роман Стасюк, а саме він закликав напередодні всіх небайдужих прийти під залу суду, запевняє, - міські чиновники м'яко кажучи “підіграли” приватному навчальному закладу і практично добровільно погодились на виділення багатомільйонної компенсації з бюджету, навіть не подавши відповідної апеляційної скарги. Тож, за його зверненням, це довелося робити прокуратурі.

Цікаво, що бездіяльність міського голови і підконтрольної йому депутатської більшості, адвокати приватного ВИШу, тепер намагаються використати у судових дебатах на свою користь. Кажуть, якщо міська влада погодилась з рішенням суду першої інстанції, то прокуратура не повинна була, навіть в інтересах громади міста, втручатися в процес.

Про те, лідер опозиції у міській раді, голова фракції Радикальної партії Роман Стасюк, впевнений, - має місце, пряма змова чиновників і керівництва приватного університету. Саме тому, звертався до правоохоронних органів і зокрема до прокуратури, адже іншої можливості захистити кошти громади просто не було. Ці кошти, лідер опозиції пропонує витратити на ремонт цього ж таки дитячого садка.

Його ініціативу підтримує і чимало місцевих матусь. Жінки кажуть, місто повинно дбати і про своїх найменших жителів.

І хоча розгляд справи було перенесено у зв'язку з самовідводом судді, очевидно, що боротьба за 8 бюджетних мільйонів, тільки розпочинається.

 

Читайте також