У Рівному відбудеться фестиваль театрів, в яких задіяні люди з інвалідністю

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Фестиваль театрів, у яких задіяні люди з інвалідністю, вперше пройде у Палаці дітей і молоді. Він називається "Крила" та має статус міжнародного, повідомляє UA: Рівне

У ньому візьмуть участь як сімейні театри, так і колективи при мистецьких закладах. Директорка Палацу дітей і молоді Ірина Первушевська очікує приїзду театралів з білоруського Століна, а також Києва, Одеси і Херсона.

Місцевий театр особливих акторів "Намисто" представить виставу "Ромео і Жасмин." Також у програмі фестивалю – круглий стіл на тему інклюзії в театрі, майстер-класи для акторів і педагогів.

Учасниця театру особливих акторів "Намисто" ПДМ Ольга Макієвська: 
– В нас у групі багато дітей не говорить, вони словами не можуть свою думку чи своє відчуття висловити, донести. Але вони можуть зробити це емоціями, рухами. Мій син Андрій, він не говорить. Але коли ми почали займатися театром, він ранком встає, приходить до мене в кімнату і каже "Добрий день".

Співорганізатор фестивалю "Крила" Юрій Паскар:
– Це в основному авторські роботи, але є і роботи сучасного українського драматурга Олександра Гавроша. Це теж приємно, що "Крила" і всі вистави, що є, вони звертаються до актуального матеріалу.

Директорка ПДМ Ірина Первушевська:
– Я би дуже хотіла, щоб наші можновладці присутніми були на цьому фестивалі, щоб вони очима подивилися, наскільки це активна категорія громадян нашої країни, наскільки вони хочуть соціалізуватися і наскільки вони в змозі інтергуватися в наше суспільство

Читайте також