У Рівному відбудеться молодіжний дебатний турнір

Рівненський осередок Федерації Дебатів України ( Rivne Debate Union) спільно з Молодіжною радою Рівного організовує подію «Західно українська Дебатна ліга» (ЗУДЛ) - дебатний турнір на який з’їдуться учасники з західних регіонів та будуть рівненські команди.

Інтелектуали у віці від 18 до 28 років зіграють 4 дебатні раунди на актуальні теми.

Організація таких турнірів в нашому місті дуже важлива для розвитку молоді шляхом здорової конкуренції, яку створють досвідчені учасники з різних міст.

Дебати це команда гра, тому потрібно мати тіммейта – друга по команді і зареєструватися для участі:
Ось лінк реєстрації - cutt.ly/ir9iYta



Дебатери сходяться в грі на політичні, релігійні, економічні, соціальні чи моральні теми. Є кілька визначень, що таке дебати, наприклад: ефективна освітня технологія, рольова гра, чітко регламентований і структурований діалог. Та головне розуміти, що комплексно дебати розвивають необхідні навички критичного, аналітичного мислення, роботу в команді, вчать говорити переконливо, розширюють кругозір і ще багато іншого.

«Тема дається за 15 хвилин до початку раунду – так передбачає формат британсько парламентського формату, та й ми в статусі кво вважаємо, що дебатер має бути начитаний. Якщо хтось приходить вперше – ми пояснюємо правила. Зачасту учасники приводять друзів, тому всі загалом розуміють як потрібно грати. Саме головне не розчаровуватися, якщо з першого разу не вийшло чи зайняв 4 місце. Тут важливо займатися системно, тоді буде видно результати.» - Коментує організатор Дебатного Клубу Круглов Дмитро.
 

Читайте також