У Рівному відбулася масштабна виставка «Сучасність. Енергозбереження. Технології. (СЕТ – 2018)»

http://oblrada.rv.ua

14-15 червня у Рівному відбуваються два масштабні заходи: ІV Міжнародна спеціалізована виставка «Сучасність. Енергозбереження. Технології. (СЕТ – 2018)» та Міжрегіональний інвестиційний форум з питань енергоефективності та енергозбереження. Повідомляє сайт Рівненської обласної ради.

Вони проводяться в рамках реалізації Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки. Серед учасників - виробники енергоефективного обладнання та енергосервісних компаній, підприємств житлово-комунальної галузі та ОСББ, провідні науковці технічних вишів України, керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Від Рівненської обласної ради учасників заходу привітав перший заступник голови ради Сергій Свисталюк. Він зауважив, що запровадивши Комплексну програму енергоефективності, Рівненщина зробила черговий крок уперед на шляху до енергонезалежності.

«Якщо кілька років тому ми говорили переважно про заміну вікон, газових котлів на твердопаливні та утеплення фасадів, то сьогодні перелік енергоощадних заходів значно розширився. На ці питання тепер ми дивимося в комплексі. І обласна рада підтримує відповідні ініціативи та йде на зустріч бізнесу та громадам»,  - зауважив Сергій Свисталюк. І додав, що залучаючи до таких заходів науковців профільних вишів,  ми розширюємо та вдосконалюємо можливості із запровадження енергоощадних технологій та проведення  енергоаудиту.

Керівники області також зауважили, що кожного року виставка з одного боку розширює кордони, а з іншого – відкриває нових місцевих виробників у сфері енергозбереження, які презентують новітні технології. Завдяки комплексним підходам у цьому питанні Рівненщина упевнено лідирує в Україні щодо впровадження енергоощадних заходів та енергоефективного господарювання.

А в разі успішної реалізації Комплексної програми енергоефективності, до 2025 року область може чи не в половину скоротити споживання природного газу в бюджетній сфері та на теплопостачальних підприємствах.

Аби офіційно закріпити співпрацю у сфері енергозбереження та енергоефективності, між владою області та науковцями в рамках Форуму було підписано меморандуми з трьома провідними вишами України: Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім.І.Сікорського», Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» та Національним університетом водного господарства та природокористування.

Також підсумували обласні конкурси дитячої творчості   «Енергозбереження очима дітей», «Енергоефективність – у творчості дітей» та  «Відходам – друге життя». Переможців визначали відвідувачі виставки.

Читайте також