У Рівному відбулось відкриття центру підтримки підприємців Дія.Бізнес

У Рівному сьогодні, 20 березня, відбулось відкриття центру Дія.Бізнес на базі БЦ «Space4».

Проєкт було реалізовано з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту за сприяння Рівненської обласної державної адміністрації й Рівненської обласної ради та за підтримки компаній РЕНОМЕ, Ukrsibbank BNP Paribas Group та Mastercard.

Так, підприємці області зможуть отримати безоплатні консультації з юридичних питань, маркетингу, HR, а також відвідувати події та навчання. Тут також допомагатимуть і з пошуком інвесторів та тестуванням продукту на pop-up локації перед виходом на ринок. 

Це перший центр, який був відкритий з початку повномасштабного вторгнення в Україні. Загалом таких центрів налічується 13.

До відкриття у режимі онлайн долучилася заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан:

"Ми вітаємо Дія.Бізнес Рівне у великій сім'ї Дії.Бізнес. Дуже дякуємо всім партнерам і команді за підтримку малого та середнього бізнесу. Особливо зараз у часи війни. Проєкт Дія.Бізнес є частиною екосистеми проєктів Дія. Він має дві складові: перша - це портал для підприємців, який доступний за посиланням business.diia.gov.ua і має більш ніж 112 продуктів та послуг включно з маркет-плейсом фінансових можливостей. А також, є мережа центрів підтримки підприємців, які оперуються локальними громадськими організаціями. Таких центрів в Україні є 11 і один - у Варшаві".

За словами директора Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрія Ремізова, такі центри допомагають представникам бізнесу вживу приходити і отримувати різні можливості: навчальні програми, маркетинг, залучення грантового фінансування.

"Для підприємців дуже важливо прийти і отримати інформацію, адже це центр для зустрічей, для пошуку потенційного партнера, здобутя корисних зв'язків", - додає Андрій Ремізов.


Скористатися послугами центру Дія.Бізнес можуть не лише рівненські підприємці, а всі охочі. Громадяни можуть в будь-який момент прийти до центру, попередньо записавшись за допомогою порталу Дія.Бізнес. Також на сайті центру можна ознайомитися з навчальними програмами, які будуть проходити.

Серед партнерів Дії.Бізнес у Рівному - компанія РЕНОМЕ, генеральна директорка якої Надія Гладкевич також була присутня на презентації.

"Це була моя давня мрія, щоб ми допомагали молодим розвиватися і будувати бізнес. Це як ніколи важливо зараз, у час війни, коли частина людей йде захищати країну на фронт, а частина людей поїхали. Ми, ті що лишилися - на нас подвійні відповідальність і навантаження, щоб коли українці повернуться з-за кордону з дітьми чи з фронту, мали куди повертатися. Щоб те місце, куди повертатитися, було бізнесовим, економічно спроможним розвивати далі Україну. Щоб ми могли включитися в інші дії - відродження України після війни", - зазначила Надія Гладкевич.


Серед присутніх були також представники обласної влади, зокрема, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш та очільник Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

"В області за минулий рік зареєстровано на 3,5 % більше підприємців. Тобто 40 500 людей, представників малого бізнесу, вірять в перемогу і продовжують свою діяльність. Саме для них такі центри і відкриваються", - підсумував Віталій Коваль.

Читайте також