У Рівному відбувся дебатний турнір (ФОТО)

У середу, 10 квітня, у сесійній залі Рівненської міської ради відбувся третій Регіональний дебатний турнір з політичних реформ від Інституту «Республіка».

У дебатній битві зійшлися студенти трьох вищих навчальних закладів Рівненщини – Рівненського державного гуманітарного університету, Національного університету водного господарства та природокористування та Національного університету «Острозька Академія».

Команди проявили високу обізнаність, спираючись на проект закону Виборчого кодексу, ЗУ «Про вибори Президента України», дослідження  з різних тем політичних реформ.

Студенти дебатували щодо тем державного фінансування політичних партій, електронних декларацій, та виборчої реформи, зокрема: «Ця палата має затвердити виборчі квоти 50х50 % у виборчому списку за гендерною квотою». У фіналі гра відбувалася за темою: «Ця палата має запровадити електронне голосування на президентських виборах».

Інтелектуальні битви відбувалися за британським форматом.

Командою-переможцем третього Регіонального дебатного турніру стала команда з НУ «Острозька Академія», спеціальності «Політологія» - Тетяна Гойдіна та Карина Захарова. Саме вони представлятимуть місто на Національному дебатному турнірі в місті Київ.

Суддями третього Регіонального дебатного турніру з політичних реформ були:

-         Таміла Герасимчук, кандидатка історичних наук, доцент кафедри політичних наук Рівненського державного гуманітарного університету;

-         Максим Волович, переможець першого Регіонального дебатного турніру з політичних реформ, отримав звання «Кращий оратор України» на Національному дебатному турнірі 2017 року, керівник ГО «Солідарна молодь Рівненщини».

-         Петро Долганов, член ГО «Центр суспільних дій «CIVITAS», член ГО «ЦСПП «Мнемоніка», кандидат історичних наук;

-         Олександр Аліксійчук, громадсько-політичний діяч;

-         Гліб Олійник, правозахисник, член політради політичної партії «Рух нових сил».

«Уже третій рік поспіль у Рівному змагаються студенти закладів вищої освіти та демонструють свої знання з політичних реформ. Одночасно, через формат дебатів ми прагнемо звернути увагу молоді до політичних процесів, які відбуваються в Україні,зокрема партійного фінансування, виборчого кодексу. Приємно, що участь беруть і гравці зі стажем, а також долучаються нові учасники. Це гарний спосіб для знайомства, комунікації та можливість презентувати себе», - зазначила координаторка Інституту «Республіка» в місті Рівне, Наталія Малиновська.

Регіональний дебатний турнір було проведено у партнерстві з Молодіжною радою міста Рівне та ГО «Солідарна молодь Рівненщини».

Детальніше: Наталія Головач, комунікаційна  координаторка ВІ “Активна Громада” в місті Рівне, телефон: +38 097 68 08 014

Дебатні турніри проходять в межах проекту «Активна Громада: право вибору», що реалізовується в 30 містах по Україні.

Примітка. Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Читайте також