У Рівному відбувся перший у місті "Студентський батл"

Подібні молодіжні ініціативи не вперше реалізовані у місті Рівному, але, як стверджують організатори, вперше вдалося об’єднати представників усіх закладів освіти навколо спільної мети – збору допомоги благодійній організації «Дарунок» та громадській організації «Діабет-Кліо», повідомляє Міський будинок культури Рівного.

За першість у Студентському батлі змагалися десять команд із різних навчальних закладів Рівного. Серед учасників були: команда Рівненського державного гуманітарного університету, Національного університету водного господарства та природокористування, Міжнародного економіко-гуманітарного університету, Рівненської медичної академії, Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу, Технічного коледжу НУВГП, Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна”, Рівненського економіко-технологічного коледжу, Рівненського автотранспортного коледжу НУВГП та Рівненського професійного технічного училища ресторанного сервісу та торгівлі.

Команди, які складалися з чотирьох учасників – двох дівчат та двох хлопців – брали участь у трьох обов’язкових конкурсах. Перший конкурс, “Мозгобійня”, складався з десяти текстових, музичних та ілюстративних питань. Далі студентам показували картинку і вони мали розгадати, що зашифровано в емоджі. В останньому конкурсі брали участь двоє представників від команди: дівчина із зав’язаними очима мала зробити макіяж для свого співкомандника.

Між конкурсами студенти різних навчальних закладів розважали глядачів танцями, піснями та жартами.

За результатами трьох конкурсів перемогу здобула команда Рівненського державного гуманітарного університету. Друге та третє місце розділили команди Рівненського автотранспортного коледжу НУВГП  та Рівненської медичної академії.

«Нашою метою було внести новаторство для молоді і жителів нашого міста, адже у світі панування гаджетів уже мало чим здивуєш, і тому виникла ідея звести студентів університетів і коледжів у батлі. Передусім, ми об’єднали студентство, вони познайомилися між собою, ми як організатори познайомилися з безліччю крутих організацій і підприємств, котрі стали нашими партнерами. І все було проведено на благодійному підґрунті. Студенти сказали, що хочуть бути залученими до такого заходу не один рік, тому я оголошую введення традиції проводити студентські батли щорічно», - зазначила співорганізатор «Student’s Battle 2019» Яна Повстенко.

«Мені надзвичайно приємно виступати перед вами, дорогі студенти. Сьогодні вперше Молодіжна міська рада Рівного організовує такий потужний захід: відбулося яскраве молодіжне дійство. І все це для вас: активних, енергійних, ініціативних, творчих, крутих. Вірю в те, що це стане хорошою традицією на майбутнє. І творімо це майбутнє разом», - підсумував Віктор Підгрушний, нагороджуючи переможців.

Захід, який організувала Молодіжна міська рада, окрім розважального мав і благодійне значення: виручені кошти із внесків глядачів спрямовані на потреби благодійної організації “Дарунок” та громадської організації “Діабет-Кліо”.

Організатори заходу щиро вдячні за підтримку Ользі Стельмах, директору Рівненського міського будинку культури, Анатолію Чугуєвцю, директору Рівненського міського палацу культури «Текстильник» та Руслану Алексіюку, ведучому Рівненської Ліги Сміху, актору телепроекту «СМАЙЛ ШОУ». Неможливо уявити Студентський батл також без партнерів, які взяли активну участь в організації заходу, допомагаючи як порадами, так і інформаційно, за що також організатори заходу вельми вдячні.

Нагадаємо, що Молодіжна міська рада Рівного – проект Громадського бюджету, реалізований у місті Рівному, який має своєю метою допомогти молодим та активним людям реалізовувати молодіжні ініціативи.

Читайте також