У Рівному відбувся турнір із кіберфутболу

Фото - Суспільне

29 учасників взяли участь в обласному турнірі з кіберфутболу FIFA 20. Відбулися змагання 8 лютого у Рівному, повідомляє Суспільне

Як розповів організатор Антон Латайчук, в турнірі беруть участь учасники з Рівного, Здолбунова, Дубровиці та Луцька віком від 12 до 35 років. Участь у змаганнях платна – 160 гривень. Зі слів Антона Латайчука, з цих грошей сформували призовий фонд розміром 3 тисячі гривень. Додамо, що це уже третій турнір з кіберспорту у Рівному.

Організатор турніру з кіберфутболу Антон Латайчук:

– У минулому ми грали в "Контрстрайк" і мали відношення до кіберспорту. І зараз намагаємося розвивати цей напрямок у Рівному. У великих містах він вже розвинений. Для учасників, перш за все – це емоції. Кіберспорт настільки вже розвинений, що для деяких людей це вже робота. Можливо, хтось і з наших учасників у майбутньому буде кіберспортсменом.

Учасник турніру з кіберфутболу Віталій Музичук:

– Із задоволенням згадав свої молоді роки, коли ще грав у FIFA 2001, 2002, тому і вирішив спробувати свої сили. А до турніру готувався два тижні. Інтенсивно, дома на приставці. Це емоції. Кожна людина, коли грає в якусь кіберспортивну дисципліну, вона хоче отримати позитивні емоції. Плюс це ще й бажання самореалізуватися, тому, що кіберспорт зараз набирає обертів.

 

Читайте також