У Рівному відкрили найбільшу в Україні кисневу станцію

Сьогодні, 5 березня, у Рівненській центральній міській лікарні відбулось відкриття кисневої станції. На заході були присутні головний лікар медзакладу Євген Кучерук та керівництво міста.

Раніше кисень у лікарні купували у Львові. На місяць вартість балонів обходилась у 1 мільйон гривень. 

"Ми сьогодні запускаємо станцію і більше не будемо залежати від Львова. Хочу подякувати усім, хто причетний до цієї справи. Киснева станція дуже допоможе у роботі лікарям та зекономи кошти для нашого закладу", - зазначив головний лікар медзакладу Євген Кучерук.

Варто зауважити, що це найбільша киснева станція в Україні. Вона була придбана та встановлена за кошти Національної служби здоров'я України, які міська лікарня заробила. Коштів з міського бюджету виділено не було. 

"Дійсно, мені вночі доводилось отримувати дзвінок від Івана Філімоновича, що кисню залишилось на три години. Тоді розумієш, що ми киснезалежні і потрібно робити терміново якісь кроки. Забезпечення нашого міста киснем - це було завдання номер один. Поставлене завдання було вирішене і наразі маємо урочисту мить. Дана станція допоможе нам - ми говоримо не тільки про коронавірус. Це забезпечить киснем пацієнтів в усіх закладах охорони здоров'я міста", - прокоментував міський голова Рівного Олександр Третяк.

За добу станція буде виробляти 2,5 тисячі кубів кисню. Це еквівалентно 400 балонам. 

"Це історична подія. Нещодавно ми розглядали на комісії цей проект, але нам не дозволяла погода його реалізувати. Сьогодні ми маємо таку чудову нагоду відкрити кисневу станцію. Це дасть можливість лікарям бути впевненими у завтрашньому дні. Не буде проблем із доставками кисню. Також це заощадить кошти для лікарні. Covid-19 показав, що медична система має бути готовою до безперешкодного надання допомоги. Хотілося б подякувати лікарям та усім, хто долучився до реалізації проекту. Це є і профільні комісії, і заступники, адже спільна плідна праця допомогла вирішити актуальне і нагальне питання кисню", - зазначив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Читайте також