У Рівному відкрили перший ліцензований приватний заклад дошкільної освіти, аналогів якому немає у Західній Україні (ФОТО)

Днями у Рівному на території житлового комплексу «На Щасливому» пройшло урочисте відкриття нового надсучасного великого приватного дитячого садочку «Babyland», аналогів якому наразі немає у Західній Україні.

Цей заклад дошкільної освіти став першим в області, який отримав ліцензію на свою діяльність. Тож вже у новому навчальному році там виховуватимуть діток за європейськими новітніми стандартами.

На цю важливу для міста подію прийшло чимало батьків з дітками.

Не оминули захід і чиновники. Зокрема, на відкриття завітали заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, заступник міського голови Рівного Віталій Герман, начальник міського управління освіти Василь Харковець, начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко, начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук та чимало депутатів Рівненської міської ради.

Варто зазначити, що цей дитячий садочок збудований повністю і виключно за приватні кошти забудовника і власника ЖК «На Щасливому» Романа Куриса. Ба більше, він став єдиним забудовником у місті Рівному, хто побудував на території свого житлового комплексу для своїх маленьких мешканців повноцінний дитячий садок, чим вкотре довів свою безапеляційну опіку про усіх жителів мікрорайону, не шкодуючи коштів на розвиток інфраструктури для комфорту тих, хто обрав ЖК «На Щасливому» своїм домом.

Читайте також: Власник ЖК «На Щасливому» Роман Курис поділився планами на майбутнє

- Будуючи цей садочок, ми вкладали душу і увесь свій досвід, не економили ні на чому, зводили дійсно на совість. Так, це обійшлося недешево, хоча, думаю, все ж значно дешевше, ніж будівництво дошкільного закладу за державні кошти, а все тому, що ми працювали без тендерів, відкатів та корупційних схем. Але вважаю, що виховання та освіта наших дітей, які є майбутнім нашої держави, безцінне, на це не шкода жодних грошей, бо це вклад у наше з вами майбутнє. В результаті у нас з’явився надсучасний дитячий освітній заклад, у який я з радістю водив би своїх дітей, та й ходив би сюди сам. Я бував у Європі і бачив, якого рівня там навчальні заклади. Саме тому хотілося збудувати щось подібне «На Щасливому». Сьогодні це - заклад європейського рівня за доступною для українців ціною. Я пишаюся тим, що в нас вийшло, - розповів автор ідеї будівництва дитсадка, власник ЖК «На Щасливому» Роман Курис.

Дитячий садочок «Babyland», що перекладається як «дитяча країна», наразі є єдиним широкоформатним дитячим дошкільним закладом в усій Західній Україні. Ба більше - це один із найбільших приватних закладів такої формації, котрий побудований в нашій країні. 

- Це – перший в області офіційний приватний дошкільний заклад, який має ліцензію на право надавати дошкільну освіту. І я це засвідчую як голова ліцензійної комісії. В нас є багато в області центрів розвитку, міні-садочків, які виконують функції такої собі няні по догляду за дітьми, але вони не несуть відповідальності за рівень освіти, який би дитина повинна отримувати у садочку перед тим, як піти у школу. На сьогоднішній день міська громада не встигає будувати садочки за кошти з казни. Зокрема, у місті Рівному близько 2 тисяч дітей на сьогоднішній день перебувають у черзі, аби потрапити до дитячого садка. Тому я лише вітаю таке бажання приватного бізнесу будувати дошкільні заклади. Забудовнику було б, мабуть, рентабельніше збудувати на цьому місці не садок, а якусь чергову багатоповерхівку. Але приємно, що він дбає про молоді сім’ї, які тут оселяються, і розбудовує для них відповідну інфраструктуру, - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

 

- Сьогодні у місті Рівному з’явився перший дошкільний заклад європейського зразка. Це покращить життя мешканців міста, зокрема ЖК «На Щасливому». Дуже добре, що забудовник розуміє, наскільки важливо будувати такі заклади, і мені здається, що такого рівня закладу, можливо, немає взагалі ніде в Україні з огляду на те, що я побачив тут сьогодні. Поява таких закладів у місті покращує якість життя мешканців. Відтак, дуже тішить, що забудовник з відповідальністю віднісся до цієї проблеми і розуміє необхідність створення зручної інфраструктури для своїх мешканців. Міська влада, у свою чергу, завжди буде намагатися допомагати таким забудовникам і реалізовувати такі прекрасні проекти. Хочу висловити особливу подяку забудовнику Романові Курису за те, що він робить для міста, - наголосив заступник міського голови Рівного Віталій Герман.

Як зазначає директорка нового закладу дошкільної освіти «Babyland» Ірина Петрик-Щокова, основним завданням для усього колективу садочку буде предметна та щира турбота про діток:

- Наш педагогічний колектив налаштований на те, щоб дитина, перебуваючи тут, була щасливою. Здорові і щасливі діти – це основна мета нашого садочка. Для мене як для директорки цього закладу основне завдання – це зробити так, щоб дитина сама хотіла йти до нас в садочок. Ми підготували все, аби навчання в нас було цікавим, дозвілля - пізнавальним, а харчування - смачним і корисним. В «BABYLAND» дитина буде охоплена абсолютно всіма видами діяльності – навчальною, розвивальною, художньою, естетичною і фізичною.

Заклад збудований з нуля, відтак, це - надсучасна будівля, зведена виключно з екологічно чистих матеріалів та за новітніми технологіями. Тож там створено для дітей сприятливі комфортні і безпечні умови, що відповідатимуть усім санітарно-гігієнічним і пожежним нормам.

- Питання безпеки дітлахів у нашому закладі є дуже важливим. Тому для цього проводиться  відеоспостереження по всій абсолютно території садочку, а також охорона, режим пропуску, перебування на території сторонніх осіб буде можливим тільки з дозволу адміністрації закладу. Крім цього, безпека має бути всюди, тож усі меблі, всі іграшки, всі дидактичні матеріали повністю сертифіковані. Наші ліжечка пахнуть не фарбою, а  деревом, адже вони зроблені з безпечного і натурального матеріалу, - розповідає Ірина Петрик-Щокова.

Наразі в садочку працюватиме 10 груп дітей віком від 2 до 6 років. Загалом садочок готовий прийняти 150 діток – по 15 у кожній групі. З ними працюватиме близько пів сотні фахівців у своїй галузі. Окрім вихователів, з дітками також займатимуться логопед, психолог, дефектолог, хореограф, масажист-реабілітолог тощо.

Свою роботу офіційно дитсадок розпочне вже 19 серпня. За словами директорки, таке рішення прийнято через те, щоб дати можливість діткам до вересня, до початку навчального року, адаптуватися і звикнути як до педагогів та один одного, так і до нових стін.

Садочок працюватиме у будні дні з 8 до 19 години. Проте Ірина Петрик-Щокова каже, що мають в планах створити спеціальну чергову групу на вихідні:

- За бажанням і потребою батьків, якщо набереться така група, ми можемо запропонувати таку послугу, як «Легкі вихідні» - з 10 до 14 год. у вихідні ми займатимемося з дітками у черговій групі, аби батьки могли вирішити в цей час якісь нагальні справи. Також в нас є можливість дошкільного виховання дітей повного і неповного дня – все залежатиме від індивідуального бажання батьків.

До слова, при наборі діток у садочок перевага, в першу чергу, надаватиметься мешканцям ЖК «На Щасливому», бо саме для них в основному забудовник і будував цей заклад. Проте директорка закладу запевняє, що не відмовлятиме діткам, які проживають у інших районах міста.

В новому дитсадочку дітлахи матимуть чотириразове харчування, а сам харчоблок працюватиме виключно із дотриманням абсолютно всіх технік безпеки та санітарних норм. Для них розроблене спеціальне 5-ти денне меню якісних, смачних та корисних страв з урахуванням усіх необхідних для дитячого організму поживних речовин, мікроелементів та вітамінів.

За здоров’ям дошкільнят у садочку слідкуватиме фаховий медичний персонал. У садочку навіть створено дві кімнати-ізолятори для дітей, які матимуть раптові проблеми зі здоров'ям. Вони розраховані на вірусні та кишкові захворювання. Тут дітки будуть очікувати, поки мама чи тато їх заберуть. У цій кімнаті передбачена ігрова зона, ліжечко та певний набір іграшок, які можна буде обробити.

медичний кабінет

кімната-ізолятор

В «Babyland» обіцяють, що там пануватиме по-справжньому сімейний затишок, де будуть передбачені окремі зони для гри, відпочинку, харчування та занять різними видами діяльності завдяки великій площі приміщень, а також власна безпечна та сучасна зона для прогулянок, облаштований сучасний та безпечний спортивний зал, а також просторий музичний зал з великими дзеркалами та станком для хореографії.

внутрішній гральний майданчик

музичний і танцювальний зал

спортивний зал

art-кімната

зовнішній гральний майданчик

Та, окрім усього, основним у роботі цього приватного дитячого садка буде логопедично-корекційне спрямування - тут із дітками займатимуться висококваліфіковані спеціалісти, які на базі ліцензованих та авторських методик допомагатимуть їм розвивати мовлення та критичне творче мислення. А за допомогою діагностики та контролю розвитку працюватимуть над вихованням та всебічним розвитком малюків, над розкриттям їх здібностей та потенціалу.

кабінет логопеда

Директорка садочку Ірина Петрик-Щокова зазначає, що в роботі з малюками вихователі орієнтуватимуться на емоційний інтелект та надаватимуть їм максимальний психологічний супровід. А навчальна програма у садочку повністю відповідає вимогам МОН та буде підсилена технологією критичного мислення.

- Враховуватимуть у нас й індивідуальні потреби кожного вихованця. Хто потребуватиме корекції мовлення або порад кваліфікованого сімейного психолога, зможуть отримати це просто в садочку. Без окремої плати, - додає директорка.

 

Варто зазначити, що основними напрямками роботи цього закладу дошккільної освіти будуть:

  • інновації – спеціальні авторські програми мовленнєвого розвитку;
  • всебічний розвиток – безліч додаткових  факультативів та гуртків творчої та навчальної діяльності;
  • баланс інтелектуального, емоційного і фізичного навантаження – всього має бути настільки в міру, щоб в цій гармонії дитина  була щасливою і здоровою.
  • логопедична корекція: індивідуальний підхід, розвиток активного мовлення, формування зв’язного мовлення, корекція звуковимови, комунікативні навички, подолання різних типів запинання.
  • АРТ-майстерня: ліплення полімерною глиною, солоне тісто, квілінг, аплікація, різні техніки малюнку.
  • HappyEnglish: комунікативна методика, навички спілкування, словниковий запас, ігрові форми роботи.
  • навчання згідно базового компоненту освіти: розвиток мовлення, математичні сходинки, розвиток логічного мислення, образотворче мистецтво, музичні заняття, логоритміка, фізичний розвиток, пізнання навколишнього світу.
  • психологічний супровід: академічні методи діагностики та консультування, казкотерапія, лялькотерапія, піскотерапія, адаптаційний супровід кризових дітей.
  • хореографія: пластика, грація, координація, відчуття тіла в просторі, відчуття ритму.
  • медичний супровід: щоденний медичний нагляд медичної сестри та супровід мед. документації, можливість надання медичної допомоги кваліфікованим медичним працівником, консультації з вузькопрофільними лікарями згідно запису.

Є у закладі й своя особлива родзинка – соляна кімната, стилізована під космічний простір, та спеціальна сенсорна кімната для розвитку усіх органів чуття дитини.

- В нас найкращий спортивний зал, в нас чудовий музичний зал, в нас гарно оформлені і облаштовані кабінети логопеда і психолога, в нас з дітками працюватимуть справжні фахівці, в нас продумані санітарні кімнати і спальні. Але це лише те, що я кажу. Завжди краще прийти самим до нас і побачити усе на власні очі і зробити свої власні висновки про наш заклад. З гордістю кажу – тут подбали про все. Та ліпше один раз побачити, аніж сто разів почути. Тому запрошую усіх охочих до нас, - підсумувала директорка «Babyland» Ірина Петрик-Щокова.

Запис дітей у дитячий садок «BABYLAND» - за телефонами:

  • 096 210 77 01
  • 066 447 93 44

Більше фото - в нашій фотогалереї: 

Читайте також