У Рівному відкрили спортмайданчик за європейськими стандартами (ФОТО)

Сьогодні в Рівному відкрили новий футбольний майданчик на вул. Макарова, 10. Оновлення цього майданчика відбувалося в рамках соціальної  ініціативи «Передай пас», яку організовують «Таскомбанк»  і Mastercard. Чому обрали саме цей майданчик – пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко:

«Це ОСББ – успішне, люди працюють і це справедливо. В успішних людей – гарний майданчик у дворі. Готові допомагати усім, хто хоче жити краще. І грошима, і методично».

Загалом у будинку мешкає більше 1000 мешканців, з них - понад 700 дітей .

«Це пілотний проект у нашому місці. Це дуже важливий як для нас, мешканців, так і для дітей. Коли дитина виходить у двір і має майданчик такого формату, то у нього є бажання займатися спортом, не протрачувати своє життя марно. На майданчику будуть займатися дорослі, які вже вертаються після роботи ввечері. Раніше поле було просто земля, але через опади й інші фактори, воно вже не відповідало нормам.», - зазначив голова ОСББ «Макарова,10» Андрій Степанюк.

Загальна площа майданчику – 600 м2. Під час оновлювальних робіт повністю замінили фундамент, поклали мультифункціональне  гумове покриття на полі, встановили огорожу та спортивне обладнання, яке відповідає міжнародним вимогам міні-футболу. На реалізацію проекту витратили 1 млн 400 тис гривень.

Грати тут будуть усі, хто має бажання, але голова ОСББ складе графік для груп різного віку. Також будуть перевіряти, в якому взутті заходять, аби уберегти поле не тільки на момент гарантії, але й надалі.  Під час відкриття виступили менеджер маркетингових програм Mastercard в Україні Тетяна Луценко та директор із продажів роздрібного бізнесу АТ «Таскомбанк» Денис Раковський.

Щодо ініціативи «Передай пас», то вона передбачає облаштування 14 футбольних майданчиків у 12 містах: Броварах, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Києві, Одесі, Рівному, Харкові, Львові, Черкасах, Чернівцях та Чернігові. Майданчик у Рівному – третій в Україні загалом та перший у Західній частині України, який вже відкритий.

Опісля урочистостей, дві  команди рівненських ДЮСШ – «Верес» та №4 зіграли у товариський матч. Також о 18.30 буде матч між мешканцями будинку на Макарова, 10 та іншою командою.

Нагадаємо, в Рівному відремонтували вже 28 майданчиків, цьогоріч планують відкрити ще 4 і 7 нині перебувають на етапі проектування.

Читайте також