У Рівному відкрили виставку «Золоте сузір’я» (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

18 грудня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Золоте сузір’я». 15 років творчому проекту».

Проект «Золоте сузір’я» триває вже 15 років. За цей час його учасниками стали 187 чоловік – художники, актори, скульптори, музиканти, поети, письменники, освітяни, музейники та ін. Це творчі особистості, яким в різні роки виповнилося 50.

Автор проекту Галина Данильчук, завідувачка відділу виставок музею, кожного року невтомно збирала інформацію про майбутніх учасників, готувала їх до участі у виставці, яка традиційно відкривається в кінці року, напередодні дня Святого Миколая-Чудотворця.

Цьогорічна виставка «Золотого сузір’я» є, як зазначила Галина Данильчук, ретроспективною – в ній виставлені ті експонати, предмети мистецтва, які свого часу кожен із учасників подарував музею. Зокрема, представлені на огляд 55 картин рівненських художників, роботи скульпторів, десятки робіт майстрів народного мистецтва, книги.

На початку заходу вона надала слово колишнім директорам музею Володимиру Мушировському і Олександру Булизі, при яких зароджувався і працював цей проект. Своїми враженнями про участь у проекті поділилися його учасники різних років: Надія Янчук, Тетяна Лукашевич, Олександр Харват, Петро Подолець, Неоніла Диб’як, Наталя Тарасевич. Вони щиро дякували їй та музею за такий проект, який об’єднує творчих людей різних напрямків, дає можливість спілкуватися і обмінюватися ідеями, досвідом. Всі сходилися на тому, що цей проект потрібен, його слід продовжувати і розширювати.

Присутні на презентації привітали Ольгу Михайлишин – цьогорічного ювіляра, доктор, архітектури, професора, завідувача кафедри архітектури та середовищного дизайну Національного університету водного господарства та природокористування, дійсний член ICOMOS.

Колишня учасниця проекту Раїса Цапун, доцент кафедри музичного фольклору Інституту мистецтв, зачарувала всіх своїм співом, а після її виступу всі присутні заспівали «Многая літа» проекту «Золоте сузір’я» та його учасникам.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також