У Рівному відкриють музей в аптеці, якій вже 100 років (ФОТО)

Фото - Суспільне

У Рівному скоро запрацює аптека-музей. Її відкриють у одній із найстаріших аптек Рівного - на базі аптеки № 3 товариства "Рівнефармація", що знаходиться по вулиці Соборній, 187, яка діє там ще від початку минулого століття, повідомляє Суспільне Рівне.

У 1944-46-му роках тут продавала ліки мама рівнянина Олександра Коташевського. Його фото з родинного архіву ілюструє статтю про цю аптеку у "Рівненському букварі".

– Ця фотографія прийшла від мене до авторки цієї книжки і моєї колишньої студентки Олени Медведєвої. Вона малесенька, десь такого, як і тут розміру. На ній зображений колектив аптеки, а на звороті напис "січень 1945-го року". Оце в центрі моя мати, найменшенька, їй тут 19 років, – розповідає рівнянин Олександр Коташевський, показуючи фото.

Ідею створення аптеки-музею підказали 120-річні різьблені вітрини. Нині цим меблям повертають первісний вигляд, а в приміщенні завершують ремонт. Як пояснює авторка концепції і заступниця директора "Рівнефармації" Ольга Садовник, діятиме аптека-музей у окремій кімнаті.

– Там на сьогодні ще проводять ремонтні роботи. Даний проєкт ми розпочали у вересні місяці і плануємо, що до кінця січня ми все зробимо і аптека-музей буде відкрита для наших відвідувачів, – додає Ольга Садовник.

Зі слів Ольги Садовник, музей у 3-й аптеці буде інтерактивним.

– Сьогодні до фармацевта, провізора ставляться радше як до продавця. Через те в цій аптеці хочемо показати суть фармацевтичної справи. Будуть майстер-класи, зробити крем на натуральній основі, для діток – виготовлення порошків, зможуть їх приготувати і там же й скуштувати.

А ще, анонсує Ольга Садовник, у музеї-аптеці продаватимуть "ліки для щастя, любові і позитивних емоцій".

Читайте також