У Рівному відновлять неприбутковий маршрут: перевізникові доплатять з міського бюджету

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На численні прохання мешканців Золотіїва відновити транспортне сполучення із обласним центром, міська рада розглянула це питання під час засідання комісії ТЕБ та НС.

"Ми за крок до серйозної транспортної проблеми, бо кількість перевізників, які хочуть працювати у сфері громадського транспорта міста катастрофічно зменшується. Перевізники переходять на районні маршрути, або у більші міста.
На Золотіїв ходить одна маршрутка з чотирьох, яка має дотримуватися умов карантину. Решта перевізників працювати відмовилися", - зазначила на своїй сторінці у Фейсбуці начальниця обласного управління культури та туризму Любов Романюк.

У міській раді зазначають, що маршрут №43 «Басів Кут – вул. Олексинська» є збитковим і перевізники не хочуть його брати. Щоб стимулювати бізнесменів, чиновники вирішили змінити графік руху транспорту, щоб маршрут став більш рентабельним та виділити кошти на доплату з міського бюджету.

В Управлінні транспорту і зв'язку повідомляють, що перевізникові, який згодиться обслуговувати цей маршрут, будуть компенсувати кошти за перевезення пільгових громадян. Про зміни, які внесуть до графіку транспорту, наразі не відомо, оскільки це питання буде обговорюватися безпосередньо з перевізником. 

Читайте також