У Рівному відсвяткували День театру (ФОТО)

Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр відзначає його прем’єрою – виставою за романом Ольги Кобилянської «Земля». І це символічно, адже за переказами, прем'єра першої театральної вистави у Стародавньому Римі відбулась саме 27 березня.

Загалом, у репертуарі облмуздрамтеатру – десятки постановок. А сам репертуар визнаний одним з найкращих театральних репертуарів України. На сцені майстерно оживають як історії з минувшини, так і твори сучасних авторів. Глядачі уже полюбили рок-оперу «Біла ворона», автором тексту якої є легендарний поет Юрій Рибчинський, а композитором – Геннадій Татарченко. Саме вони, після гучної прем’єри «Білої ворони», сказали, що тепер Рівне можна назвати без перебільшення - театральною столицею України! 

А цього року колектив театру потішить шанувальників одразу кількома прем’єрами: «Маруся Чурай» за Ліною Костенко, «Моя дорога Памела або Скарб на звалищі», мюзиклом «Моя чарівна леді».

З нашим театром успішно співпрацюють знані режисери. Сергій Павлюк, Олександр Дзекун, Максим Голенко, Максим Булгаков…

Рівненський академічний музично-драматичний театр – це, передусім, його творчий колектив, який очолює лауреат Національної премії України імені Т.Шевченка, незмінний директор і художній керівник Володимир Петрів. Це прекрасні актори, талант яких держава відзначила високим званням «Народний артист України». Окрім Володимира Петріва, це - Ніна Ніколаєва, Ліна Ізарова, Георгій Морозюк. А віднедавна – ще й головний диригент Зіновій Крет!

Звання заслуженого артиста України мають Галина Цьомик, Марина Яриш, Віктор Янчук, Андрій Куделя та Станіслав Лозовський.

Ми пишаємося не лише досвідченими, а й молодими, – і навіть юними акторами. Вони  наповнили театр свіжим диханням та новим баченням. Рівнянку  Ольгу Боровець, яка зіграла головну роль у п’єсі «Полліанна» за одноіменним твором Елеонор Портер, сьогодні знають далеко за межами України!

Тому у Всесвітній день театру голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук від себе та депутатського корпусу висловлює щиру подяку колективу Рівненського академічного музично-драматичного театру за високі творчі досягнення, за насолоду від споглядання театрального мистецтва! А головне  - за любов до прекрасного, яку театр дарує своєму глядачеві майже 80 років!

До речі, саме цей поважний ювілей Рівненський академічний музично-драматичний театр відзначатиме у 2019 році!  

Фото Анатолія Мізерного та мережі Інтернет

Читайте також