У Рівному вихованцям центру "Особлива дитина" подарували спортивний інвентар (ФОТО)

У Рівному сьогодні з нагоди Дня захисту дітей представники громадської організації "Рівне Разом" відвідали навчально-реабілітаційний центр "Особлива дитина". Зокрема, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян та голова депутатської фракції «Рівне Разом» в Рівненській міській раді Світлана Марчук подарували вихованцям центру спортивний інвентар - футбольні і волейбольні м'ячі, гімнастичні обручі, сітки для волейболу та інше.

Діти в свою чергу підготували святковий концерт.

До слова, у центрі навчаються діти із комплексними порушеннями розвитку у поєднанні із тяжким розвитком мовлення. Організовано як дошкільну групу, так і навчальну групу з першого по дев'ятий класи. Загалом у навчально-реабілітаційному закладі навчаються 194 учні.

Директорка навчального закладу Ольга Пєтух розповідає, що подарунки були придбані на замовлення самих дітей.

"Ми завжди орієнтуємося на потреби дітей. Перше, що вони озвучили - це футбольні, волейбольні, баскетбольні м'ячі, волейбольна і тенісна сітка для спортивного розвитку. У нас є такі заняття, як ритміка, де вчитель активно працює над розвитком дітей у русі. Для цього важливо мати обручі, кольорові гумові м'ячі.  Добре, що є така нагода сьогодні зустрітися з Віктором Шакирзяном, який вже не одноразово в нашому закладі. До речі, він дуже активно відгукується на наші запити. Діти вже його знають і завжди радіють його приїзду", - розповіла директорка освітнього закладу.

За словами Світлани Марчук, фракція "Рівне Разом" вже тривалий термін співпрацює із даним закладом. 

"У цьому закладі як ніде відчуваєш, що кожна дитина є особливою. Ми спілкувалися із вихователями і директором закладу, тому було вирішено подарувати спортивний інвентар. Крім того, літо на вулиці, пора розваг та занять спортом на свіжому повітрі. Все, що діти забажали - ми спробували втілити", - повідомила Світлана Марчук.

На захід Віктор Шакирзян завітав зі своїм сином Віктором. За словами секретаря міськради, він його свідомо взяв з собою на зустріч, аби син на власні очі побачив, що є інше життя та інші діти, яким потрібно допомагати.

"Ми обіцяли і будемо завжди опікуватися центром "Особлива дитина" як від міської влади, так і від команди "Рівне Разом".  Адже, діти - це наш фундамент. Ми повинні інвестувати в молодь для того, щоб вона була здоровою і щасливою. Нам розповіли, що невдовзі тут буде випускний. Старшокласники, які вже обрали професії, будуть вступати у різні навчальні заклади, щоб отримати знання та бути результативними для країни. Ми хотіли підтримати вихованців закладу та подарувати їм позитивні емоції", - зазначив пан Шакирзян.

Читайте також