У Рівному вияснили причину перевищення концентрації фенолу та формальдегіду в спортивній залі колегіуму (ВІДЕО)

фото ілюстративне

У спортивній залі рівненського колегіуму зняли лінолеум. Як повідомив директор обласного лабораторного центру Роман Сафонов, дослідження показали, що клей, яким приклеювали лінолеум, не висох, пише UA: Рівне. Це трапилось через авральну здачу спортзалу у кінці 2017 року . Формальдегід, що почав виділятись із невисохлого клею, на думку санепідеміологів, і міг спричинити недомагання в учнів та вчителів колегіуму. Тому після зняття лінолеуму приміщення спортзалу має сохнути не менше місяця. Після цього потрібно буде провести повторні дослідження.

Роман Сафонов, директор обласного лабораторного центру 

"Клей знаходився не у затверділому стані, не був заполімеризований, ми зробили висновки, що бетонна основа в цьому залі була вологою. Запропонували вияснити причину цієї вологості і ліквідувати її. Зняти з бетонної основи клей. Після цього провести контрольні заміри. Щоб з'ясувати, чи клей був єдиною причиною."

Петро Куделя, директор НВК "Колегіум":

"Висновки обласного лабораторного центру були наприкінці квітня, що тут є перевищення норм фенолу і формальдегіду. Ми зал з того часу закрили. І чекали висновків про те, де витоки проблеми. Чи то лінолеум, чи то клей, чи то водоемульсійна фарба. Ми їх отримали у першій декаді травня. Була рекомендація про те, щоб зняти лінолеум повністю."

 

Читайте також