У Рівному військові змагались у рукопашному бою (ФОТО)

У Рівному відбулися змагання з рукопашного бою серед восьми команд військових частин оперативного командування «Захід». Основна мета заходу — популяризація здорового способу життя, спорту та фізичної підготовки серед військовослужбовців у Збройних Силах України.

Упродовж двох днів спортивна зала військового гарнізону стала справжньою ареною для найкращих спортсменів з різних видів єдиноборств. У розпорядженні змагальників — навчально-матеріальна база, яку використовують під час занять з бойової армійської системи (БАРС), зокрема мати-татамі, комплект спеціального спортивного одягу та засобів захисту. Суперники змагалися в кімоно, зокрема для рукопашного бою, карате, різних видів боротьби. Обов’язковими були й засоби захисту, як-от: шоломи, рукавиці з відкритими фалангами для захватів, накладки для ніг, пахової частини тіла, а також капи для зубів.

Відповідно до правил Всеукраїнської федерації рукопашного бою спаринги на повну силу можливі за умови, якщо всі учасники досягли віку 21 рік, а рівень їхньої підготовки не нижчий за кандидата у майстри спорту. Категорія учасників цих змагань від 18 до 60 років, тож поєдинки проводилися без зупинки часу з дозованого контакту. Команди від військових частин виставляли по вісім бійців у семи вагових категоріях: до 60, 65, 70, 75, 80, 90 та понад 90 кілограмів.

У середньому кожен учасник провів по дві зустрічі з супротивником за схемою «на виліт». Найяскравішими були фінальні поєдинки за перші, другі й треті місця, що відбулись упродовж другого дня змагань. Уже традиційно підтримували спортсменів оплесками та вигуками командири частин, співслужбовці з підрозділів, їхні рідні. Наприкінці спортивних баталій заступник начальника управління підготовки оперативного командування «Захід» полковник Дмитро Кошкарьов подякував військовослужбовцям за волю до перемоги та вручив найкращим кубки, медалі й грамоти. Перше загальнокомандне місце серед військових частин ОК «Захід» у змаганнях з рукопашного бою виборола 24-та окрема механізована бригада, друге — окремий батальйон охорони та обслуговування, а військовослужбовці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади стали третіми.

Як зазначив переможець змагань з рукопашного бою у ваговій категорії «90 плюс» лейтенант Андрій Хайнадський, вага якого 85 кілограмів: «Усі супротивники сьогодні були важчі за мене та я вкотре зробив це, бо хоч би де ми були: на рингу, татамі чи на полі бою, вирішальну роль завжди відіграє психологічна готовність перемогти та фізична витривалість».
За десять років у лавах Збройних Сил України Андрій пройшов довгий шлях від рядового до командира роти. Він упевнений, що кращого прикладу для бійців, ніж їхній командир, немає. Так було в усі часи, тож він теж поважає цю традицію. Цього разу на змаганнях з рукопашного бою його військова частина стала другою. Торік за результатами цілого комплексу змагань оперативного командування «Захід» батальйон зайняв заслужене перше місце.

Віктор Шубец, АрміяInform

Читайте також