У Рівному визначили кращих правознавців України серед школярів

Більше сотні учнів 9-11 класів у складі 21 команди із Волинської, Донецької, Житомирської, Одеської, Рівненської, Харківської, Херсонської областей взяли участь у фінальному етапі XVII Всеукраїнського турніру юних правознавців. Захід тривав з 27 по 31 жовтня на базі Рівненського обласного наукового ліцею.

«Такі турніри необхідно проводити. У вас є тільки успіхи, адже ви вже є переможцями, тому що взяли участь у фінальному етапі Всеукраїнського турніру. Я глибоко переконаний, що ви чудово поспілкувались з однолітками, а господарі закладу зробили все, щоб проведений час на Рівненщині запам’ятався вам на все життя», - звернувся до юних правознавців начальник управління освіти і науки РОДА Григорій Таргонський під час нагородження учасників турніру.

В підсумку змагань перемогу здобули команди Луцька «Votum Viktoria» та Шевченківського району Харкова «DECES». Учасники з Рівненщини: команди Костопільської ЗОШ І-ІІІ ст. «Олімп» та комунального закладу «Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат І-ІІІ ст.» Рівненської обласної ради посіли третє місце, школярі Здолбунівського району «Статус Кво» та Рівненського економіко-правового ліцею «Рівень» були нагороджені дипломами учасника.

Цьогоріч завдання для обговорення мали конкретне тематичне спрямування: проблеми європейських правових стандартів та імплементація їх в Україні, проблеми екологічної шкоди, кримінальних проступків, злочинності у сфері інформаційних технологій та ін. Учасники обговорили теми порушення прав людини у галузях конституційного, трудового, цивільного права, а також вирішували проблемні питання щодо подолання булінгу, мобінгу, протидії торгівлі людьми та ін.

 

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації

Читайте також