У Рівному вночі 7-річний хлопчик, якого вигнав з дому п'яний дід, просився до чужих людей в автомобіль, бо стомився

Вчора вночі у Рівному неподалік парку "Хімік" до припаркованого поруч авто відчинив двері маленький 7-річний хлопчик, який просив їжі та допомоги. За словами очевидців, він мав перелякані очі і попросився поїздити разом по місту.

За словами хлопчика, його мама перебуває на роботі, а дідусь вигнав його з дому. Тому він вже другий день поспіль вештається містом і дуже стомився. Жінка, яка перебувала в автомобілі, викликала на місце поіцейських. 

Коли патрульні приїхали, хлопчик просив їх не забирати його. Правоохоронці показали хлопчику мультфільм на телефоні, а тоді розпитали його дані та встановили місце проживання.

У помешканні поліцейським відчинила двері його 5-річна сестричка. В квартирі стояв густий тютюновий дим. Коли дівчинка побачила патрульних, вона попросила їх забрати її, бо вона більше не хоче і не може тут жити, адже постійно зазнає фізичного насилля від родичів. У квартирі також виявили нетверезих діда та бабу дітей.

Братика з сестричкою помістили до обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Їх життю та здоров’ю більше нічого не загрожує. 

Працівники ювенальної поліції Рівненського відділу поліції розшукали матір за місцем роботи. Правоохоронці склали на неї адміністративні матеріали за неналежне виконання батьківських обов’язків за статтею 184 КУпАП та наклали штраф. Враховуючи, що це вже другий протокол на жінку за поточний місяць, поліцейські готують клопотання до соціальної служби про позбавлення матері батьківських прав. 

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області 

Читайте також