У Рівному водії сплатять вже оновлені суми штрафів за порушення ПДР

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

В Україні посилили відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху. Нові штрафи вступили в дію вчора, 17-го березня.

Вчора ми повідомляли про те, що у Рівному поліція зупинили водія, який кермував автомобілем, не маючи водійського посвідчення, та порушив ПДР. Патрульні склали постанову на порушника - він отримав штраф у розмірі 3 400 гривень. Раніше його штраф складав би 510 гривень. 

Частково посилена відповідальність і за іншими статтями.

До прикладу, за нічну зміну в Рівному патрульні поліцейські склали сім адміністративних матеріалів за частиною 2 статті 122:

Порушення водіями транспортних засобів правил проїзду перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, порушення правил обгону і зустрічного роз'їзду, безпечної дистанції або інтервалу, розташування транспортних засобів на проїзній частині, порушення правил руху автомагістралями, користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів, користування водієм під час руху транспортного засобу засобами зв'язку, не обладнаними технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання), а так само порушення правил навчальної їзди.

За цією частиною статті передбачена відповідальність у 510 гривень (раніше було 425).

Ще два адмінматеріали – за частиною 1 статті 126:

«Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також полісі (договорі) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), або не пред'явила електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов'язкового страхування у візуальній формі страхового поліса, а також інших документів, передбачених законодавством».

За цією частиною статті передбачена відповідальність у 425 гривень.

Читайте також