У Рівному вперше продаватимуть здорову вуличну їжу: частина вилучених коштів піде на міські проекти

В Рівному з’явиться перший в Україні street-food, частина прибутку якого буде спрямована на міські проекти.

Вже в цьому році на Лебединці відбудеться відкриття унікального закладу з вуличною їжею, який об’єднає всіх любителів здорового харчування та розвитку міських ініціатив.

“У всіх сучасних містах України та Європи стріт-фуд є невід’ємною складовою гастрономічного життя. Їжа в форматі take away є зручним способом швидкого перекусу для мешканців та гостей міста. У нас, як молодого подружжя, що любить подорожувати, з’явилася мрія, відкрити стріт-фуд заклад в Рівному”.

Тимур Тимченко, співзасновник Street-food bar’у “Шпинат”.

Тетяна і Тимур Тимченки

Street food - це готові до споживання їжа або напій, які продаються на вулиці в спеціально обладнаному під кухню фургоні або автомобільному причепі, а також в інших мобільних точках харчування.

“Назва нашого стріт-фуду “Шпинат” - що є своєрідним символом здоров’я та сили, адже заклад буде пропонувати гостям здорову їжу з локальних продуктів. В меню будуть представлені салати, крафтова локшина, смузі, гранола, крем-супи тощо”.

Тетяна Тимченко, співзасновниця Street-food bar’у “Шпинат”.

“Шпинат” стане унікальним закладом, адже об’єднає довкола себе всіх активних та відповідальних рівнян. Засновниками “Шпинату” стануть 25 інвесторів, які безповоротно вкладуть гроші у відкриття закладу, частина прибутку від роботи якого буде спрямована на реалізацію міських проектів. Таким чином будь-хто може запропонувати проект, а 25 активних громадян, “City angels”, які підтримали проект методом голосування спрямувати на його реалізацію частину прибутку від закладу.

“У багатьох активних рівнян, як і у місцевої представницької влади, є розуміння того, що Рівне повинно розвиватися, ставати кращим і привабливішим, аби тут хотілося жити і працювати. Старт “Шпинату вже підтримали не тільки корінні мешканці міста, а й закордонні інвестори, які повірили в нашу ідею. Ми повинні спільно робити все від нас можливе і дати можливість розвиватися таким соціально-відповідальним бізнесам в Рівному”.

Сергій Гемберг, автор ідеї “City angels”.

Сергій Гемберг

Першими інвесторами “Шпинату” вже стали Валерій Гусак, Віталій Бєлєнький, Тетяна Тимченко та Роман Пархомець, який живе та працює зараз в Китаї. Також від нашої землячки Вікторії Левинської про ініціативу рівнян дізнався відомий німецький ресторатор Ріхард Граф та вирішив підтримати цікаву ідею.

Ріхард Граф

За всіма новинами “Шпинату” можна слідкувати на сторінці https://www.facebook.com/Spinach.Rivne/

Читайте також