У Рівному вперше відбулася "Хода за свободу"

На Рівненщині відбулась «Хода за свободу» в рамках Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Аби привернути увагу суспільства до проблеми, Міністерство соціальної політики України організувало акцію «Walk for freedom», до якої одночасно долучилися усі міста України.

«Вперше у Рівному відбувається тиха, саме тиха хода. Адже про це не варто кричати, про це треба знати. На жаль, у ХХІ-му столітті існує проблема рабства та торгівлі людьми. Це посягання на права людини, на її життя та здоров’я. А в сучасному світі це – неприпустимо», - розповіла керівник центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько.

Учасники ходи у Рівному колоною вирушили з майдану Незалежності та пройшли центром міста. Під час акції роздавали інформаційні матеріали про боротьбу з торгівлею людей. У руках люди тримали таблички та парасолі з написом «Walk for freedom».

«Торгівля людьми – це злочин проти людини. Тому мовчазна хода учасників в темному одязі має на меті ще раз нагадати оточуючим, що небезпека поруч. Варто також пам’ятати, що органи соцзахисту населення завжди готові захистити, підтримати, проконсультувати та надати психологічну допомогу», – зазначив директор департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак.

Нагадаємо, акцію Walk for Freedom («Хода за свободу»)  організовують у світі вже 5 років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Минулого року до акції приєдналося 400 міст в 50 країнах світу. В Україні у 2018 році до цього заходу долучаються усі обласні центри та міста. 

Прес-служба Рівненської ОДА

Читайте також