У Рівному вперше висадили тюльпанові дерева

Фото - Суспільне

У Рівному небайдужі жителі міста спільно із представниками громадської ініціативи "Сад історій в Рівному" висадили на проспекті миру шість тюльпанових дерев. Таким чином завдяки спільно кошту рівнян в обласному центрі з’явилось майже три десятка дерев. Про це повідомляє Суспільне.

На проспекті довелось залучати спецтехніку та знімати покриття, щоб підготувати місце висадки.

Координаторка громадської ініціативи Оксана Майборода розповіла,  що це за дерева та чому їх обрали.

«Таких тюльпанових дерев у місті не було. Вони поширені в європейських країнах і ми дуже хотіли такі собі. Це крупномір, тобто великорозмірне дерево, одне з найбільш квітучих дерев, родом з Північної Америки. У Європі воно приживається, сподіваємось, так само буде і в нас», – каже активістка.

 

Таких дерев у Рівному висадили загалом 10. Крім того, раніше з’явились 14 платанів (дерева з великими кронами, на Кавказі відомі як чинар, а в Північній Америці – сикамор), 4 сливи та 1 сакура. Ще одного саджанця мають висадити невдовзі, таким чином це буде рівно 30 нових дерев, які з’явились у центральній частині міста (Соборна, проспект Миру, Кавказька, Драгоманова, Чорновола, Пересопницька).

Вигляд дорослого дерева

За словами Оксани Майбороди, спільнокоштом було зібрано понад 100 тисяч гривень. Допомогли небайдужі рівняни та відповідальні власники бізнесу. Кожна висадка була погоджена із міською владою.

Читайте також