У Рівному встановили анотаційну дошку та перейменували частину вулиці на честь німця Арндта (ФОТО)

Сьогодні в Рівному відбулося урочисте відкриття анотаційної дошки в пам'ять про голову німецького історичного товариства «Волинь», архітектора, письменника, мецената Ніколауса Арндта, який народився 19 грудня 1928 року у нашому місті. Дошка встановлена на будинку по вулиці Соборна, 156.  

На відкритті були присутні небайдужі рівняни, внуки Ніколауса Арндта Максимільян та Себастіан, а також причетні до встановлення цієї дошки. 

"Ми приїхали сюди, аби взяти участь у перейменуванні вулиці на честь Ніколауса Арндта, він був нашим дідом, дідом, для якого величезне значення мали стосунки між людьми та сімейні контакти, розуміння між народами. Підтримувати та оберігати ці людські цінності - було основним завданням Ніколауса. Коли ми ще були дітьми, ми пам'ятаємо, що двері у його кабінет завжди були відкритими і для нас дітей, і для багатьох відвідувачів із усього світу, які приїжджали до нас. Немає значенння, чи це були родичі, чи дослідники з України, чи експерти з питань України, чи професори, чи політики - він з усіма розмовляв на рівні і більше, аніж п'ятьма мовами. Завжди це спілкування проходило у теплій сімейній атмосфері", - поділився спогадами один із внуків. 

Відсьогодні вулиця в центрі Рівного буде названа на честь Арндта. Нагадаємо, питання про перейменування частини вулиці Пересопницької на вулицю Ніколауса Арндта було винесено на засідання Рівненської міської ради. Думки депутатів щодо цього різнилися: одні - підтримували, інші були категорично проти перейменування.

«На цій вулиці нині формально немає назви вулиці. Свого часу театр «відрізав» цю частину від Пересопницької,» - зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Читайте також