У Рівному встановили білборди, які не дадуть забути сплатити аліменти (ФОТО)

фото - Фейсбук

Рівненська юстиція закликає громадян сумлінно сплачувати аліменти, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

У Рівному триває правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!». Дізнатися більше про один із його напрямків, а саме #ЧужихДітейНеБуває, рівняни можуть завдяки розміщеним в обласному центрів сітілайтам та білбордам.

Нагадаємо, що з 6 лютого 2018 року вступив в силу перший Закон 7277 #ЧужихДітейНеБуває, відповідно до якого до повної ліквідації заборгованості боржника аліментів можуть тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон, праві керувати автомобілем, праві використовувати зброю, а також полювати. З 29 серпня 2018 року набрав чинності другий пакет законодавчих змін #ЧужихДітейНеБуває, серед новел якого збільшення мінімального розміру аліментів, накладення додаткових штрафів на суму боргу по аліментах, спрощення процедури виїзду за кордон з тим із батьків, з ким проживає дитина, кримінальна відповідальність за ухилення від суспільно корисних робіт, податкові пільги для сумлінних батьків, які витрачають додаткові кошти на гуртки, навчання, спортивні секції та інші новації.

Читайте також