У Рівному встановлять погруддя Віктора Чайки – мера, який керував містом 18 років

Віктор Чайка керував нашим містом 18 років. Його досі згадують як завзятого господарника, який вмів мотивувати, порадити та працював на благо жителів міста. Він присвятив Рівному більшу частину свого життя. Нині у місті про нього нагадує небагато речей: портрети в міській раді, меморіальна дошка на будинку на вулиці Короленка, де він мешкав.

Аби вшанувати пам’ять легендарного керівника, волонтери «Рівне Разом» вирішили встановити погруддя Віктора Чайки. Місце для встановлення погруддя обрали невипадково – саме зі скверу Автомобілістів (нині це сквер Чайки) Віктор Чайка почав озеленення міста, завдяки йому Рівне нині називають містом троянд.

Олександр Кравчук був заступником Віктора Чайки. Він переконаний, що зараз як ніколи важливо вшанувати пам'ять колишнього міського голови і нагадати рівнянам про той сильний, вольовий дух, який має бути в нового керівника.

«Було б чудово, якби новий голова продовжив традиції Віктора Чайки, тоді мрії наших людей старшого покоління таки здійснилися б. На сьогодні зі всіх кандидатів, які висуваються на посаду мера міста, я вважаю, таке зможе зробити Віктор Шакирзян, - сказав Олександр Кравчук. - У нього за плечима великий досвід у будівництві доріг та будинків, він знає, що таке мережі та благоустрій. Він - справжній господарник. Така людина має керувати нашим містом. Я від свого покоління надіюсь, що з приходом Віктора Шакирзяна в Рівному все налагодиться у кращу сторону».

Як розповів Віктор Шакирзян, ідею встановлення погруддя меру Чайці підтримав, адже поважає його самовідданість Рівному та значний внесок у розвиток міста:

«Ми, рівняни, пам'ятаємо Віктора Чайку як людину, яка розбудовувала наше місто, як мера, під час каденцій якого наше місто розвивалося, будувалося та вдосконалювалось. Ми вже замовили виготовлення погруддя Віктора Чайки. Найближчим часом його встановлять у сквері. Ми продовжимо справу Віктора Чайки - будемо працювати, щоб зробити Рівне комфортним, красивим та безпечним для всіх рівнян», - запевнив Віктор Шакирзян.

Під час конференції члени нової політичної сили «Рівне Разом» зазначили, що планують підтримувати ініціативи від мешканців, які мають на меті розвиток комфортного і сучасного Рівного. Також втілюватимуть у життя мистецькі і соціальні проекти, допомагатимуть дитячим організаціям, медичним закладам і ветеранським обєднанням.

Читайте також