У Рівному за кошти Громадського бюджету хочуть обладнати п’ять дитячих майданчиків

На сайті Громадського бюджету Рівного зареєстровано 5 проєктів із будівництва чи реконструкції дитячих майданчиків на різних вулицях міста. Усі проєкти перебувають на етапі розгляду і доопрацювання.

Голосування за перелік ініціативу відбуватиметься до 1 жовтня 2020 року. Сума реалізації кожного із дитячих майданчиків сягає 250 тисяч гривень.

1. Будівництво дитячого майданчика у дворі будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 69

Автор – Світлана Артем’як.

За словами ініціаторки будівництва майданчика, такі площі важливі для спільного сімейного дозвілля дітей та батьків. Доступ до майданчика буде вільним для усіх бажаючих.

"Поряд сусідські будинки мають напівзруйновані дитячі майданчики або й взагалі відсутні площі для провведення вільного часу нашими дітьми. Нашим дітям- гідне дитинство! І воно в наших руках!", - зазначила авторка проєкту.

2. Реконструкція дитячого майданчика між будинками вул. Млинівська, 39 і 41

Автор – Любов Романюк.

За словами ініціаторів реконструкції, проблемою існуючого дитячого майданчика є те, що він не відповідає сучасним вимогам, потребує реконструкції та будівництва нових ігрових елементів. Турбуючись про здорове дозвілля своїх дітей, старий майданчик утримується виключно небайдужими батьками.

Реконструкція дитячо-ігрового майданчика дасть можливість поліпшити умови для виховання та відпочинку дітей.

3. Будівництво дитячого майданчика у дворі будинку на вул. Макарова, 10

Автор – Олена Хомич.

За словами авторів проєкту, сотні сімей, що мешкають у багатоповерхових будинках на вулиці Макарова, вболівають за появу дитячого майданчика у дворі будинку №10. Переслідуючи цю мету і був створений і поданий відповідний проект на Громадський бюджет.

4. Дитячий майданчик між будинками Олексинська 17 та 17а

Ініціатором будівництва є Любов Романюк.

Автори проєкту зазначили, що даний проект допоможе створити сприятливі умови для організації дозвілля дітей, для розвитку фізичної культури, зміцнення здоров'я, задоволення потреб у руховій активності.

5. Будівництво дитячого майданчика у дворі будинку на вул. Макарова, 6

Автор – Ярослав Пляшко.

На думку ініціаторів проєкту, завдяки майданчику мешканці будинків №6 на вул. Макарова зможуть проводити час разом із малюками на сучасному дитячому майданчику. Це дозволить покращити комунікацію між батьками і дітьми та поліпшити інфраструктурні особливості цієї частини мікрорайону Боярка.

Читайте також