У Рівному забудовника змусили відшкодувати майже 400 тис. грн на користь міста

За втручання прокуратури столичне товариство відшкодує майже 400 тис. грн на розвиток інфраструктури м. Рівне

Органи прокуратури Рівненської області продовжують реагувати на порушення у сфері містобудівної діяльності, зокрема що стосується несплати підприємствами-забудовниками коштів пайової участі у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів у регіоні.  

Обов’язок брати участь у створенні та розвитку зазначеної інфраструктури, зокрема щодо перерахування до відповідного місцевого бюджету грошового внеску замовником будівництва, передбачений ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Однак, як встановила Рівненська місцева прокуратура, перед введенням в експлуатацію на території м. Рівне житлово-громадського комплексу одне із столичних товариств-забудовників, порушивши вимоги містобудівного законодавства, не уклало з органом місцевого самоврядування договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту і не сплатило до місцевого бюджету пайовий внесок.

Внаслідок таких дій бюджет територіальної громади не отримав кошти у сумі майже 400 тис. грн.

У зв’язку з цим прокуратура заявила в інтересах Рівненської міської ради та громади позов про стягнення із товариства збитків у формі упущеної вигоди на зазначену суму.

Даний позов господарським судом м. Києва розглянуто і його задоволено у повному обсязі.

Таким чином, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненської області, буде відшкодовано майже 400 тис. грн задля розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Рівне.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також