У Рівному замінюють застарілі системи оповіщення про повітряну тривогу

У Рівному поступово замінюють обладнання систем оповіщення про повітряну тривогу, а також збільшують кількість гучномовців. 

Як повідомляють у Рівненській обласній державній адміністрації, в області функціонує автоматизована система централізованого оповіщення, яка має дві складові: аналогову - "Сигнал-ВО" та цифрову – "Озон – С". Та, що аналогова, була створена ще в 1978 році.

"Її обладнання морально застаріле. Запасні частини вже не виготовляються. Обслуговування потребує значних фінансових та людських ресурсів. Тому обласна військова адміністрація поступово замінює обладнання на новітнє цифрове", - повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Також в області в обох системах є 73 електросирени та 121 гучномовець. Враховуючи постійну загрозу ракетних ударів, до оновлення систем сповіщення також залучили тергромади області до встановлення систем сповіщення "Вуличне радіо". П’ять таких пристроїв вже запустили у населених пунктах Гощанської ТГ. Ще у 25 громадах тривають роботи з облаштування.

Читайте також