У Рівному замість асфальту на тротуарах буде спеціальна бруківка

Фото ілюстративне

Невдовзі тротуари вулиць Рівного вимостять зносостійкою антивандальною плиткою замість звичного асфальту. Таку ініціативу озвучив на сесії депутат Рівнеради від БПП Богдан Гапяк. 

Втім, як виявилося, це вже почали впроваджувати у Рівному. За словами міського голови Рівного Володимира Хомка нині перші такі тротуари бруківкою вже вимощують на вулиці Шухевича після її капітального ремонту. Після того бруківкою планують обладнати і тротуари на вулиці Макарова, а далі - і решта вулиць міста з часом.

Такі зміни викликані тим, що під пішохідними тротуарами здебільшого розміщені комунальні мережі. Коли вони виходять з ладу, для того, щоб їх відремонтувати, слід зривати асфальт, який після цього руйнується безповоротно. Натомість бруківку можна акуратно розібрати, а після ремонту - вмонтувати назад. 

Депутат Рівнеради від ВО "Самопоміч" Микола Бляшин у свою чергу зазначив, що такі зміни справді будуть позитивними для міста, однак він наголосив на необхідності проведення тендеру, де визначать, якасаме фірма і яку саме плитку будуть встановлювати у Рівному, аби все було максимально прозоро і зрозуміло.

Марина НАЗАРЧУК

Читайте також