У Рівному запрацювала виставка про рабство

У Рівному сьогодні запрацювала тематична виставка «Очікування Vs Реальність», яку організували до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

На виставці демонтрують 10 історій реальних людей, їх очікування від роботи за кордоном та реальність, в яку вони потрапили.  

Інсталяція має на меті підвищити рівень обізнаності громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація.

Експозиція складається з 10 інформаційних стендів з історіями українців, які потрапили до небезпечних ситуацій за кордоном, експлуатації й торгівлі людьми.

Кожне зображення на виставці має QR-код з посиланням на сайт, де можна прочитати повну історію.

«На жаль, зараз активно розвивається цей досить завуальований злочин, який проявляється в повній мірі. За останні роки 18 жителів Рівненщини отримали офіційний статус постраждалого від торгівлі людьми. В ситуації торгівлі людьми потрапляють як чоловіки, так і жінки, і молодь, і діти. Будь-яка трудова примусова праця прирівнюється до рабства, відтак – заборонена», - зазначає голова Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько.

Читайте також