У Рівному змагаються понад 150 школярів-правників

У Рівненському науковому ліцеї розпочався фінальний етап ХVІІ Всеукраїнського турніру юних правознавців. Змагатиметься 21 команда, а це понад 150 учасників. Старшокласники з’їхалися з різних куточків України, зокрема Донецька, Одеси, Волині, Херсона, Харкова, Житомира.

«Я переконаний, що турнір юних правознавців відкриє у вас нове бачення. Баталії, спілкування з однодумцями, емоції спонукатимуть до лідерства», – зазначив обласний очільник освіти Григорій Таргонський.

Головуватимуть у журі доктори юридичних наук, зокрема професор Академії адвокатури України Віктор Ковальський та в.о. завідувача кафедри Університету митної справи та фінансів Павло Лютіков.

Павло Лютіков наголосив, що конкурс – черговий крок до перемоги нашої держави, головне – не спинятися, а Віктор Ковальський додав, що завдання змагань – виявлення та розвиток критичного мислення.

«Я тішуся з того, що цьогорічний турнір проводиться вже 17 рік поспіль, а ще з того, що 8 років потому ми змагалися у цьому ж закладі», – додала представник Міністерства освіти і науки України Раїса Євтушенко.

Всеукраїнський турнір триватиме впродовж 4 днів, а 31 жовтня журі визначить переможців.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також