У Рівному зменшився рівень підліткової злочинності

Рівненська місцева прокуратура вживає заходи щодо профілактики дитячої злочинності

Дієві заходи щодо протидії підлітковій злочинності на території м.Рівне, які були раніше узгоджені та підтримані спільно керівництвом Рівненської місцевої прокуратури, Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області, уповноваженими державними органами та органами місцевого самоврядування сприяли поліпшенню криміногенної ситуації у молодіжному середовищі.

Про це йшла мова 29.08.2018 у Рівненській місцевій прокуратурі на спільній нараді керівників правоохоронних органів та соціальних служб органів влади та місцевого самоврядування, тема якої «Стан злочинності в підлітковому середовищі та протидія вчиненню правопорушень неповнолітніми».

Участь у нараді, яка відбулася під головуванням керівника Рівненської місцевої прокуратури Володимира Самардака, взяли начальник Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області Василь Зелінський, виконувач обов’язків начальника районного відділення поліції Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області Петро Пастушок, а також представники Рівненського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді виконавчого комітету Рівненської міської ради, служби у справах дітей виконавчого комітету Рівненської міської ради, відділу соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей Рівненської районної державної адміністрації.

Так, на нараді зазначалося, що упродовж 7 місяців 2018 року на території міста Рівне спостерігається позитивна тенденція до зниження рівня злочинності серед неповнолітніх на 69%. Підлітками вчинено 9 злочинів проти 29 за аналогічний період 2017 року. Сприяли поліпшенню криміногенної обстановки в молодіжному середовищі проведені правоохоронцями спільно із соціальними службами профілактичні заходи, систематичні навчальні лекції для учнів шкіл та вищих навчальних закладів з метою підвищення правової освіти дітей, роз’яснювальні публікації у засобах масової інформації.

Водночас, на території Рівненського району підліткова злочинність дещо зросла (неповнолітні вчинили на 5 злочинів більше, ніж торік), що свідчить про недостатню індивідуально-профілактичну роботу з дітьми та  сім’ями, які потребують увагу з боку працівників ювенальної превенції.

За підсумками проведення наради узгоджено низку спільних заходів задля попередження вчинення неповнолітніми мешканцями м.Рівне та Рівненського району правопорушень, а також забезпечення прав дітей, які вступили у конфлікт із законом.

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури

Читайте також