У Рівному змінять підходи до озеленення міста?

Фото - відкриті джерела

15 червня на сайті міської ради Рівного опублікували проект рішення "Про впровадження якісного підходу до озеленення Рівного у 2018 році", яке згенеровано в результаті петиції, яка набрала 300 голосів. 

Відтак, у проекті рішення йдеться про те, аби зобов'язати Управління ЖКГ Рівного до 30 вересня 2018 року забезпечити облік усіх зелених насаджень в місті Рівному у відповідності до вимог чинного законодавства та з урахуванням сучасних методів та технологій, розробити проект “Програми розвитку та збереження зелених зон міста на 2019-2024 роки” та подати її на розгляд міської ради до 30 жовтня цього року. Не менш вагомою вимогою є встановлення мораторію на обрізку на видалення дерев у Рівному до прийняття “Програми розвитку та збереження зелених зон міста на 2019-2024 роки”,окрім аварійних дерев у випадках, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров'ю рівнян чи їх майну. 

Для чого вести облік зелених насаджень міста:

- можливість дізнатися кількість, стан, хвороби дерев;

- аналіз даних, щоб визначити приорітети розвитку озеленення;

- раціональне використання муніципальних коштів на утримання зеленого господарства;

- визначити балансоутримувачів насаджень, що дозволить посилити контроль за виконанням їх обов'язків;

- розробити якісну програму озеленення Рівного. 

Наразі цей проект рішення включений до порядку денного сесії Рівнеради. Депутати повинні вирішити, чи будуть зміни в озелененні міста. 

 

Читайте також