У Рівному зніматимуть документальне кіно, присвячене загиблим на Сході бійцям

Про бойовий шлях бійців батальйону імені генерала Кульчицького у Рівному зніматимуть документальний фільм. Стрічка розповідатиме про наших земляків, бійців батальйону оперативного призначення - Мирослава Сливки (Монах) та Богдана Бігуса (Каспер). 

Автор ідеї, рівнянин Михайло Баланович, позивний “Балан”, також воював на Сході у цьому ж батальйоні. Пригадує, що на війні часто знімав для себе. Однак, коли загинули побратими, вирішив зняти фільм, який покаже справжнє обличчя війни:

«Перебуваючи на війні, фільмував радше для себе, але після загибелі побратимів, вирішив створити фільм, який розкаже усім про те, якою насправді є війна, з якими устремліннями йшли на фронт полеглі товариші і з якими випробуваннями довелося зіткнутися цим мужнім людям», - розповів Михайло Баланович. 

Фінансову підтримку, завдяки якій буде реалізовано цей проєкт, надає голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. Він від початку військової агресії постійно допомагає бійцям на фронті, підтримує їхні родини, а нині ще й фінансує створення Будинку Ветеранів у Рівному. За словами Віктора Шакирзяна, під час волонтерської діяльності доводиться багато спілкуватися із воїнами, які розповідають про тяжкі випробування у боротьбі з ворогом. 

«Ми з 2014 року допомагаємо українським військовим і добровольцям на лінії фронту, нам доводилось багато спілкуватися з воїнами, знаємо, з чим довелося зіткнутися тим, хто першими прийняв на себе удар агресора. Батальйон імені Генерала Кульчицького був створений у перші дні війни з добровольців-членів самооборони Майдану. Зберегти пам'ять про полеглих Героїв цього легендарного підрозділу, розповісти про їхній подвиг - наше спільне завдання і відповідальність, як перед українськими захисниками, так і перед нащадками», - розповів Віктор Шакирзян. 

На думку режисера фільму Андрія Смуся, наше завдання сьогодні зберегти память про звитягу українських воїнів:

«Ми не маємо морального права забувати про них. Тому, коли мені запропонували взятись за цей проект, я одразу погодився. Тим паче, що ця тема не є чужою і для моєї родини. Впевнений, стрічка нікого не залишить байдужим», - зазначив режисер.

Автори проєкту обіцяють, що стрічка буде цікавою для усіх категорій глядачів, оскільки сюжет фільму буде побудовано на унікальних кадрах, відзнятих безпосередньо на лінії фронту.

Читайте також