У Рівному знову запрацював аеропорт

Після тримісячної перерви у Рівному відкрили для повітряного сполучення місцевий аеропорт. Запрацювали й інші міжнародні летовища на території України.

Рівненський аеропорт наразі не обслуговує регулярні та чартерні рейси. Востаннє з місцевого летовища можна було вилетіти восени минулого року, коли діяла чартерна програма до Єгипту.

В Україні тим часом поступово відновлюють міжнародні регулярні пасажирські авіаперевезення. Перший міжнародний рейс після тривалого карантину було виконано за маршрутом «Мінськ-Київ».

За інформацією lowcost.ua, на цьому тижні плануються наступні міжнародні рейси:

  • Франкфурт – Київ-Бориспіль – Франкфурт літаками авіакомпанії Lufthansa
  • Амстердам – Київ-Бориспіль – Амстердам літаками авіакомпанії KLM
  • Цюрих – Київ-Бориспіль – Цюрих літаками авіакомпанії SWISS International Airlines
  • Мінськ – Київ(Б) – Мінськ літаками авіакомпанії Belavia

З 16 червня з України до Австрії, Латвії, Німеччини, Польщі, Угорщини, Португалії, Данії, Греції, Литви, Словаччини, Естонії та Великобританії планує літати бюджетна авіакомпанія Wizz Air (компанія вже має дозволи).

З цієї неділі, 21 червня, ірландський лоукостер Ryanair полетить з Києва до Барселони, Мадриду та Кракова (дозволи на здійснення рейсів очікуються).

А вже з наступного тижня, 22 червня, виконувати регулярні міжнародні рейси планують українські авіакомпанії.

Однак далеко не всі країни готові приймати туристів з України. Вже можуть приймати українців без обмежень на кордоні Албанія та США. Відкрита для подорожей і Туреччина, однак по прибуттю обов’язкове тестування на коронавірус. Для в’їзду до Великої Британії необхідно пройти 14-денний карантин.

З 27 червня українців зможе приймати Туніс. З 1 липня – Чорногорія, Грузія, Греція та Кіпр.

Читайте також