У РОДА прокоментували черги біля медичних закладів Рівного

У Рівному останні дні частим явищем стали черги біля медичних закладів. Люди не дотримуються дистанції і мають усі шанси підхопити коронавірус. Сьогодні у Рівненській ОДА прокоментували ситуацію з чергами.

Начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсяник закликав усіх рівнян, які звертаються за плановою медичною допомогою, зрозуміти в якій ситуації зараз працюють лікувально-профілактичні заклади. Мова йде про строге дотримання санітарно-епідемічних норм. Це робиться для того, аби запобігти поширенню інфекції в першу чергу серед медичних працівників і пацієнтів.

"У лікувальних закладах проводиться допуск пацієнтів з дотриманням соціальної дистанції. Не можуть лікувальні заклади помістити всю кількість бажаючих пацієнтів. Такі черги ми бачили після вихідних. Крім того, йшов дощ. Ми старалися максимально спростити цю ситуацію – біля деяких медзакладів розміщували намети, щоб люди могли вкритися від дощу. Зараз у всіх електронних носіях є контактні телефони лікувальних закладів за місцем їх розташування. Кожен свій візит можна погодити як за допомогою сімейного лікаря, так і зателефонувавши до реєстратури. Це убезпечить людей від перебування у чергах", - зазначив пан Вівсянник.

За словами чиновника, це стосується лише планових пацієнтів. Усі пацієнти, які потребують невідкладної медичної допомоги – отримають її без черг.

Читайте також