У РОДА прокоментували, чи посилять на Рівненщині карантин

У минулу п'ятницю Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що  до нього звернулись 11 головних санітарних лікарів з областей із проханням посилити карантин. У переліку і Рівненська область. У РОДА прокоментували чи справді планують посилити карантин у області. 

За словами першого затупника голови РОДА Сергія Подоліна, головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов не звертався до Міністра охорони здоров'я з цього приводу.

"Це стосувалось звернень лікарів до профільних комісій по ТЕБ і НС, які знаходяться у регіонах, де коронавірус не знижується. Що стосується нашої області, у нас за останній тиждень позитивна динаміка по зниженню інфікування. Відсоток виявлення інфікування COVID-19 складає 16,62% при граничному показнику 11 відсотків. Це зниження на 3 відсотка за чотири доби", - коментує Подолін. 

За словами чиновника, у області показник динаміки зростання хворих за неділю знизився майже на 18 відсотків.

"Якщо за тиждень у нас виявлялось 100 хворих, то знизилось до 80 хворих. Це говорить про те, що ті заходи, які проводить Рівненська ОДА, управління охорони здоров'я, як працюють по діагностиці наші лабораторії - є ефективними. Ми додали ІФА-тестування, яке дає можливість більше обстежувати контактних осіб. Таким чином ми працюємо на підприємствах, де є спалахи", - зазначив заступник.

У області знизилась навантаженість ліжок. Наразі вона складає 38,5 відсотка.

"Єдиний індикативний показник, який не дає комісії ТЕБ і НС послаблювати карантин - це те, що висока кількість хворих розосереджена у різних куточках нашої області. Тобто в нас нема осередків. Наразі маємо безліч звернень громадян, бізнес-установ, яким ще сьогодні комісія ТЕБ і НС не дозволяє працювати. У цьому випадку ми аналогічно, як працівники підприємств, як власники бізнесу, хочемо дозволити їм працювати", - додає Сергій Подолін.

Читайте також