У Росії ув`язнили хлопця за спалення георгіївської стрічки і підтримку ідей "Правого сектору"

Ілюстративне фото

18-річного хлопця із міста Норильськ РФ ув'язнили за публікацію в месенджері двох відео зі спаленням георгіївської стрічки.

Хлопцю висунули підозру у оскверненні символів "військової слави Росії", а також звинуватили його в прихильництві "українського радикального націоналізму".

Про це повідомив "Інтерфакс" з посиланням на пресслужбу головного слідчого управління СК Росії в Красноярському краю та республіці Хакасія.

"За версією слідства, 23 квітня в Норильську підозрюваний, "будучи прихильником радикального українського націоналізму, розділяючи основні ідеї екстремістської української організації "Правий сектор" (заборонена в Росії), розмістив у месенджері у відкритому доступі два відеозаписи зі спаленням "георгіївської стрічки". СК зазначає, що чоловік супроводжував дії "фразами, які спонукають до повторення акту осквернення", - йдеться у повідомленні.

Так, юнака ув'язнили та інкримінують йому злочин за статтею "Реабілітація нацизму, вчинена шляхом осквернення символів військової слави Росії публічно".

Читайте також