У Росії затримали олігарха з Рівного, який був радником Кучми

У Підмосков'ї силовики затримали Ігоря Бакая - олігарха, який був радником Леоніда Кучми та підозрюється у шахрайстві. Олігарх втік з України та перебував на території РФ.

Повідомляє "Комсомольская правда" з покликанням на власні джерела.

На підмосковному Красногірському шосе зупинили авто з колишнім першим головою правління НАК "Нафтогаз України", 58-річним Ігорем Бакаєм. Його затримано.

Як зазначається, за підозрою в шахрайстві Бакай перебував у розшуку як на території РФ, так і в Молдові.

"Кримінальну справу на ексголову українського "Нафтогазу" було порушено у Молдові ще 2018 року. Але оскільки Ігор Бакай перебуває у Росії, правоохоронцям Молдови довелося просити допомоги у російських колег. Тож колишнього радника Леоніда Кучми було оголошено у федеральний розшук, який нещодавно дав результат. Декілька днів тому співробітники ДПС на Красногірському шосе зупинили автомобіль для перевірки документів, в якому знаходився Ігор Бакай. У процесі з'ясувалося, що водій перебуває у розшуку. Бакая затримали, зараз він перебуває під арештом", - повідомляє газета.

До слова, народився Ігор Бакай у місті Рівне 17 листопада 1963 року. Навчався у Березнівському лісовому технікумі за спеціальністю – технік лісового господарства.

Читайте також