У Сарнах через спалювання сухої трави загорілась підшивка будинку

фото ілюстративне

11 квітня о 14:54 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в м. Сарни по вул. Некрасова. До місця події відразу було направлено черговий караул вогнеборців 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Сарни.

Вже за кілька хвилин рятувальники прибули до місця виклику, де з’ясували, що пожежа виникла від спалювання сухої трави поблизу будинку. Вогнеборці, провели бойове розгортання та подали на гасіння водяний ствол. Пожежу було ліквідовано вже о 15:21 та не допущено її поширення на житловий будинок. 

Вогонь встиг пошкодити речі домашнього вжитку на площі 5 м. кв., велосипед, та внаслідок дії високої температури пошкоджено пластикову підшивку житлового будинку на площі 2 м.кв.

Для ліквідації пожежі було залучено 1 пожежну автоцистерну та 5 рятувальників.

Наразі всі обставини виникнення пожежі, її причину та обсяги збитків з’ясовують фахівці.

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

ГУ ДСНС України в Рівненській області

Читайте також