У селі на Березнівщині відкрили меморіальні дошки трьом захисникам

У селі Поліське Березнівської територіальної громади на фасаді Поліського ліцею відкрили дошки випускникам цього навчального закладу – Роману Байчурі і Юрію Семенюку, які воювали на Сході України.

Про це повідомляють на сторінці Березнівської міськради.

На урочистій церемонії відкриття меморіальних дошок воїнам були присутні рідні, друзі загиблих, педагоги та ліцеїсти, міський голова Руслан Пилипчук, виконуючий обов’язки начальника першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Пилипака.

Право відкрити пам’ятні дошки воїнам, які віддали життя захищаючи Батьківщину надалося рідним загиблих воїнів.

Освятив дошки пам’яті священник Православної церкви України Свято-Михайлівської церкви села Поліське - отець Ігор.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих та всіх військовослужбовців, які віддали життя у боротьбі за Україну.

Ведучі урочистого заходу розповіли про мужніх захисників, в пам’ять про яких встановлено меморіальні дошки.

Байчура Роман Миколайович народився 6 червня 1986 року в селі Поліське Рівненського району Рівненської області.

З 1993 по 2003 рік навчався у Поліській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Березнівського району Рівненської області.

З 2003 року навчався в професійно-технічному училищі №8 смт. Соснове.

У 2022 році мобілізований до Збройних Сил України.

З 26 лютого 2022 року по 25 липня 2022 року брав участь у заходах, необхідних для оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи в Харківській, Донецькій областях.

Загинув 25 липня 2022 року, виконуючи бойове завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Берестове Донецької області.

Похований у рідному селі Поліське Рівненського району Рівненської області.

Семенюк Юрій Миколайович народився 17 грудня 1978 року в селі Поліське Березнівського району Рівненської області.

З 1985 року по 1996 рік навчався у Поліській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Березнівського району Рівненської області.

У 2022 році мобілізований до Збройних Сил України.

З 15 червня 2022 року по 04 вересня 2022 року брав участь у заходах, необхідних для оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи в Донецькій області.

Загинув 04 вересня 2022 року, виконуючи бойове завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області.

Похований у рідному селі Поліське Рівненського району Рівненської області.

Читайте також