У селі на Рівненщині діти граються під лініями електропередач

Фото - Рівнеобленерго

На Рівненщині у селі Пашева Демидівського району було встановлено ігровий майданчик для дітей. Як повідомляє Рівнеобленерго, при встановленні було порушено охоронні зони ліній електропередач. Це становить потенційну небезпеку для дітей у майбутньому.

Нагадаємо, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил охорони електричних мереж» для створення нормальних умов експлуатації електричних мереж, забезпечення їх збереження та дотримання вимог техніки безпеки встановлюються охоронні зони уздовж повітряних ліній електропередачі, по обидві сторони лінії – в даному випадку 10 м, оскільки йдеться про лінію 10 кВ.

Крім того, Підприємства, установи, організації, окремі громадяни, що мають намір виконувати роботи у межах охоронних зон електричних мереж, повинні не пізніше як за три доби повідомити про це енергопідприємство.

Саме тому ПрАТ «Рівнеобленерго» звернулося до органів місцевого самоврядування щодо порушення охоронних зон під час спорудження майданчика у с. Пашева та необхідністю їх усунення після завершення карантинних заходів.

Читайте також