У селі на Рівненщині реконструюють школу

Фото - Рівненська ОДА

У селі Малеве Демидівського району відбувається реконструкція опорної школи.

З 2019 року у закладі демонтували стару покрівлю, замінили дерев'яний каркас, покрили гідробар'єром та металочерепицею.

Цьогоріч приміщення школи осучаснюють у рамках президентської програми «Велике будівництво». Зараз будівельники утеплюють, штукатурять та розфарбовують у яскраві кольори фасад. Згодом на подвір’ї школи викладуть бруківку.

Поряд обладнають спортивне поле із штучним покриттям.

«Цій будівлі вже більше 20 років, зимою було холодно і діти у класах змушені були сиділи вдягнуті. З нетерпінням чекаємо, коли розпочнеться навчальний процес і ми будемо мати комфортні умови як для учнів, так і для вчителів», - розповідає директорка опорного закладу Малівської школи Галина Якимович.

Зараз в школі навчається 239 дітей із сіл Малеве, Берестечко, Більче, Пашева та Золочівка. За необхідності в закладі можна буде розмістити ще понад сотню школярів.

«На реконструкцію з обласного бюджету вже виділено 1 мільйон гривень, а також 671 тисячу з бюджету Боремельської ОТГ. Окрім цього, 12 мільйонів очікуємо субвенцію з держбюджету в рамках Програми «Спроможна школа для кращих результатів», - розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Загалом, нагадаємо, в рамках президентського проєкту «Велике будівництво» на Рівненщині заплановано спорудження або реконструкція 5 шкіл, 5 садочків і 5 спортивних об’єктів, а також 73 км доріг.

Читайте також