У селищі на Рівненщині відкрили нову амбулаторію

У селищі Рафалівка з’явилась нова амбулаторія. Для нового медичного закладу відвели перший поверх місцевої лікарні, відремонтували фасад, облаштували прилеглу територію та звели пандус, зазначають у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Окрім кабінетів для сімейних лікарів, тут функціонуватиме денний стаціонар, кімната для щеплень та оглядова. У лабораторії, окрім звичайних аналізів, можна буде зробити експрес-тести на гепатит, діабет, серцево-судинні захворювання та електрокардіограму.

Завідуюча медзакладу Марія Базиляк розповідає, що тут практикуватиме 4 сімейних лікарі. Вони працюватимуть з населенням Рафалівської ОТГ.

Нагадаємо, це вже четвертий медзаклад у Володимирецькому районі, відбудований в рамках проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Раніше оновлені амбулаторії з’явились у Заболотті, Жовкинях та Великих Цепцевичах.

Загалом в рамках реалізації субпроєкту Світового банку в Рівненській області планують реконструювати 77 амбулаторій. Усі роботи поділені на 3 етапи.

До І етапу віднесені 23 амбулаторії, що знаходяться в північних районах області – Рокитнівському, Дубровицькому, Зарічненському та Володимирецькому. До ІІ етапу увійшли 25 медзакладів Гощанського, Корецького, Костопільського, Березнівського та Сарненського районів. ІІІ етап передбачає реконструкцію амбулаторій в Рівненському, Радивилівському, Здолбунівському, Острозькому, Дубенському та Млинівському районах (загалом - 29 амбулаторій).

 

Читайте також