У селищі на Рівненщині з`явився новий патріотичний мурал (ФОТО)

Під час благодійного ярмарку "Жити Малювати Перемагати", який відбувся в Гощі на території стадіону ДЮСШ малі та дорослі художники й художниці під керівництвом викладачів арт-студії "Позитив" працювали над створенням неповторного муралу з патріотичними розписами.

Про це повідомляють у Гощанській селищній раді.

Ідея зображення та розробка ескізу належить Марії Ковальчук.

"У центрі муралу – Україна та слово "воля", - пояснює суть зображення його авторка. - Зліва козак на коні - символ нашого минулого та його героїв. Це історія, яку потрібно пам’ятати й шанувати. Це люди, які століттями виборювали свободу своїх нащадків, тобто нас. Справа зображений український солдат 21 століття. Він символ нашого сьогодення. Це український Захисник, який уже в наш час відстоює незалежність України та наше щасливе майбутнє".

За словами авторки ідеї, гвоздика знизу композиції є символом героїв всіх поколінь, які пролили свою кров заради нашого сьогодення. Розміщений за солдатом лелека - символом майбутнього нащадків України. Серце в центрі муралу - центр Європи та символ всіх людей, які народилися в України і які також борються за щасливе та вільне життя на рідній землі.

Читайте також